På tur med Johannes Larsen

Sted: Johannes Larsen Museet

Lad Johannes Larsen lære jer om farvebrug, maleteknik og komposition - og hør om livet som maler for 100 år siden.

Udklædt som Johannes Larsen tager museets underviser, kunstneren Ole Vedby, eleverne rundt i Johannes Larsens villa, have og værksted.

Forløbet er dialogbaseret og funderet på fortælling om stedet, personen Johannes Larsen, og om dansk billedkunst fra 1900 til 1930. Undervejs vil underviseren endvidere fortælle om maleteknikker og komposition.

Ole Vedby er en overbevisende skuespiller, og man indfanges hurtigt af hans fortælling, der leveres anekdotisk og med stor overbevisning.

Formål

Via kreativ og dialogisk formidling giver forløbet eleverne kendskab til Johannes Larsen og hans liv, livsindstilling og natursyn. Derudover indeholder forløbet læring om kunsten i de turbulente år fra 1900 til1930 (fra realistisk-, impressionistisk- og til ekspressionistisk maleri), samt viden om farvebrug, malestil og komposition.  

  • Målrettet: 0 - 4 klasse
  • Fag: dansk, billedkunst
  • Varighed: 1 time
  • Pris: 550 kr. + tegnetime: 1000 kr. 

Man kan tilkøbe en tegnetime med Ole Vedby i Johanes Larsens skikkelse. Her kan temaerne variere efter ønske. Læs mere her.

Book forløb

Formidlingsinspektør Birgitte Kjøller, tlf: 51298740 / mail: bkj@ostfynsmuseer.dk

OBS. Hvis I har særlige ønsker og behov i forhold til fx forløbets indhold aftales nærmere med formidlingsinspektør Birgitte Kjøller.

Forløbets efterlevelse af de forenklede fælles mål:

  • Dansk
  • Billedkunst
Mit Østfyn

Særforløb på Østfyns Museer for alle 3.-6.-klasser i Kerteminde og Nyborg kommuner.

Læs mere.