Udstillinger 2014

Heerup - litografier

12. december 2014 – 1. februar 2015

Fra Carl og Sinna Blicher-Retpens Fonds samling af billeder, som Johannes Larsen Museet har fået stillet til rådighed, vises en serie litografier af Henry Heerup. Værkerne har ikke tidligere været udstillet.

Læs mere.

Kvinder der valgte kunsten 1915-2015

12. december 2014 – 1. februar 2015
Christine Swane, Anna E. Munch, Rigmor Klein og Herdis Jacobsen. Samt Birgitte Thorlacius, Helle Baslund og Ida Holm Mortensen

I 2015 er det 100 år siden, de danske kvinder fik stemmeret. I den forbindelse, udstiller museet værker af tre nulevende, kvindelige kunstnere og fire kvindelige kunstnere, som var aktive omkring 1915.

Læs mere.

Fugleøen Vigelsø

10. oktober - 7. december 2014

Danske Kunstnere for Natur og Miljø (DANE) har fremstillet en lang række værker fra Vigelsø og det omgivende fjordlandskab, som bliver udstillet på museet. Til udstillingen følger en bogudgivelse.

Læs mere.

Jens Gregersen i Længen

26. september 2014 - 1. februar 2015

I forbindelse med udgivelsen Artisk Sommer af Jens Gregersen udstilledes et udvalg af kunsterens værker i Længen.

Læs mere.

Mikro-udstilling m. William H. Johnson

26. september 2014 - 1. februar 2015

Johannes Larsen Museet udstiller egne værker i Længden af William H. Johnson i forbindelse med et foredrag om kunstneren ved den amerikanske kunsthistoriker Brinelle Ellis 25. september 2014. 

Læs mere.

Alheds blomster

9. juli - 12. oktober 2014.
Grafiske tryk og akvarel.

Den lokale kunstner, Eva Wittenborn udstiller en serie tryk inspireret af Alhed Larsens blomster i museets Kaffehus. Billederne er blevet til ud fra Eva Wittenborns talrige besøg på Johannes Larsen Museet og ikke mindst i Alheds vinterhave. De består af grafiske tryk suppleret med akvarel.

Læs mere.

Kirsebærkurve 2014

4. juli - 3. august.
Årlig udstilling for internationalt kurveflet

Atter engang viser Johannes Larsen Museet en smuk udstilling med kurvehåndværk i anledning af Kirsebærfestivalen i Kerteminde, der løber 18.-20. juli 2014. Kurator Helle Baslund tilbage med et spændende udvalg af internationalt fletværk, og i år er både ugandiske, japanske, hollandske, svenske og engelske flettere repræsenteret, og der bliver flettet i både bambus, esparto-græs, enebærtræ, neonrør og meget mere.

Læs mere.

Within the Landscape

20. juni - 21. september
Landskabsfotografier af Astrid Kruse Jensen

Astrid Kruse Jensen blev i 2013 inviteret til at skabe værker til Jægerhuset på Henne Kirkeby Kro. Hun blev inviteret til at gå i kunstneren og jægeren Johannes Larsens fodspor i anledningen af 100 året for hans første besøg i området ved Filsø. Det er blevet til en serie fotografier, der med deres drømmende udtryk spejler den smukke og samtidig barske natur i området ved Filsø.

Læs mere.

Sybergdynastiet

7. juni - 5. oktober 2014
Særudstilling 2014.

I sommeren 2014 zoomer Johannes Larsen Museet med en stor udstilling ind på generationen efter de to fynbomalere Fritz og Anne Syberg. De to kunstnere fik nemlig ikke mindre end syv børn sammen, hvoraf de seks på hver sin vis fik et liv i kunstens tegn - præget som de var af en opvækst blandt kunstnere, hede somre på Fyns Hoved, tre år i Pisa og Anna Sybergs alt for tidlige død i 1914.

Læs mere.

Den Fynske Forårsudstilling

28. marts - 1. juni 2014
Kunstnersammenslutning fejrer 85 års jubilæum. 

Den Fynske Forårsudstilling er en kunstnersammenslutning, der har eksisteret siden 1929, med en årlig udstilling i påsken på Filosofgangen i Odense. Den Fynske Forårsudstilling er med sine 85 år den ældste provins-kunstnersammenslutning udenfor København. I forbindelse med Filosofgangen istandsættelse er udstillingen flyttet til Johannes Larsen Museet i 2014. 

Læs mere.

Johanne Foss - landskabet som scene

29. november 2013- 9. marts 2014

Maler og grafiker Johanne Foss har landskabet som sin vigtigste inspirationskilde, hvad enten hun bearbejder indtryk fra rejser til Afrika og Italien, fra sit hjem i Birkerød eller sit hus i Sverige. Udstillingen viser bredden i Johanne Foss kunstneriske produktion bestående af farveraderinger, akvareller og oliebilleder fra Italien og Sverige. Udstillingen viser bredden i Johanne Foss kunstneriske produktion bestående af farveraderinger, akvareller og oliebilleder fra Italien og Sverige.

Læs mere.

Vinkler og Ferlov

25. januar - 23. marts

Bent Vinkler og Nina Ferlov har begge udspring i en kunsthåndværkertradition, og de bearbejder naturens former og materialer i deres kunst. Kunsthåndværker Bent Vinkler forbinder traditionel kurvemagerhåndværk med en klassisk skulpturel stilisme. Kurveskulpturer i menneskestørrelse, hvis grundmateriale er bundet med indfarvninger af silke, hør, flækket pil og simer, vil indtage den store sal på Johannes Larsen Museet.

Læs mere.

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Fuglekunsten bygger rede i Kerteminde
23. januar 2020
Johannes Larsen Museet

Johannes Larsen Museet udbygger sin samling af fugleværker og indfører verdens første triennale for fuglekunst.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020
Johannes Larsen Museet

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Grønlandseventyr går som varmt brød
16. december 2019
Johannes Larsen Museet

Anmeldere og boglæsere har taget yderst godt imod udgivelsen af Johannes Larsens dagbøger fra Grønland.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019
Johannes Larsen Museet

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!