Udstillinger 2013

John Olsen: En hilsen til Johannes Larsen 

23. december 2012 - 17. marts 2013
Ikke mindst i kraft af nye, gavmilde donationer fra Ny Carlsberg Fondet er Johannes Larsen Museet i dag i besiddelse af en stor, spændende og udtryksfuld samling af værker af en af nutidens store naturkunstnere, John Olsen. Værkerne er dels skabt specielt til Johannes Larsen Museet og dels udvalgt til museet i samråd med kunstneren. Samlingen på i alt 60-70 værker præsenteres hermed for første gang i sin helhed for publikum. 
 

Smålandsbilleder - Jens Bohr og Sven Ljungberg 

12. marts - 16. juni 2013
En grafik-udstilling om naturen i Småland med to kunstnere fra henholdsvis Småland og Fyn. Johannes Larsen Museets stærke tilknytning til det smålandske landskab hænger sammen med Johannes Larsens - og kunstnerne omkring ham - tilbagevendende arbejde med den smålandske natur i forbindelse med deres mange ophold på Larsen-familiens går, Båxhult, i Småland. Udstillingen er blevet til i et samarbejde med Ljungbergmuseet i Ljungby, hvor udstillingen vises fra april 2013. 

Læs mere.

Den kønneste lille by i verden - en kunstnerisk hyldest til Kerteminde 

22. marts - 14. juli 2013
Igennem 250 år har skiftende generationer af kunstnere skildret Kerteminde i hvert deres tidsbillede - kunstnerisk som topografisk. Og igennem 200 år har byen huset akademiuddannede kunstnere - undertiden ligefrem som kunstnerkoloni - hvori Fynbomalerne i de første årtier af 1900-tallet endog var landets førende.I udstillingen fokuseres på denne righoldige tradition, men der zoomes tillige ind på nutidens æstetiske blik på byen i form af børn og unges oplevelse af dens styrker og særheder i foto, film, installation, fortælling m.m. 

Læs mere.

Lars Swane - 100 år

22. juni - 27. oktober 2013
19. oktober 2013 ville kunsteren Lars Swane være fyldt 100 år. I den anledning viser Johannes Larsen Museet en udstilling af værker af Lars Swane suppleret med en række værker af Christine og Sigurd Swane. De udstillede værker stammer fra en privat samling, som Johannes Larsen Museet har fået stillet til rådighed. Samlingen er skabt af Sinna og Carl Blicher-Retpen og ejes idag af en fond i de to stifteres navne.

Læs mere.

Kirsebærkurve 2013 

16. juli - 6. august 2013
I år er det kunstner og kurvefletter Jette Mellgren, som kuraterer udstillingen, og hun har samlet en spændende liste af udstillere til årets udstilling med kirsebærkurve - mere international end nogensinde før: Felicity Irons, England, Geraldine Jones, England, David Drew, Frankrig, Caroline Dear, Scotland, Josep Macerder, Spanien Carlos Fontales, Spanien, Jonas Hasselrot, Sverige, Janet Obote Caecar, Uganda, Per Oluf Johansson, Danmark, Malene Müllertz, Danmark. 

Skagen og Kerteminde - Kunst og fiskeri

20. juli - 19. oktober 2013
Kerteminde og Skagen fejrer begge deres 600 års købstadsjubilæum i 2013, og de to er da også søsterbyer udi kunsten og fiskeriet, der begge steder har formet byens sjæl. Udstillingen viser den kunstneriske inspiration fra fiskermiljøet i de to havnebyer. Der er ligheder og store forskelle. Kertemindemalerne var således nærmest født ind i fiskeriet, som de selv praktiserede, mens Skagensmalerne holdt sig på ærbødig afstand af den farefulde arbejdsplads, mens fiskernes liv og vilkår blev udødeliggjort på lærrederne.

Læs mere.

Øl, digte og dig!

Oktober 2013
I fin tråd med Kaffehusets historie, hvor Alhed i sin tid bryggede familiens øl, udstilles der i efteråret en kombination af øl og litteratur i det bagerste lokale. Gennem dufte, smagsoplevelser, hvor både smag og duft er tænkt ud fra kunsten opleves litteraturen og øllet i en sammensat helhed, hvor alle komponenter har hver deres rolle for at helheden bliver sublim, uden at den mister sin folkelighed.Denne udstilling lægger op til, at gæsten/beskueren skal nyde de udstillede genstande, og derved bliver et aktiv i forståelsen af udstillingen, og oplever sit eget NU midt i installationen.

Læs mere.

Kunstnertræf

25. oktober - 20. januar 2013/14
Udstillingen omhandler de kvindelige kunstnere i kunstnerkolonien i Worpswede, Tyskland, samt i Kerteminde i perioden fra slutningen af 1800tallet til de første årtier af 1900tallet. Blandt de danske kunstnere, der præsenteres, kan nævnes Christine Swane, Alhed Larsen, Anna E. Munch og Anna Syberg. Fra Worpswede vises værker af blandt andre Paula Modersohn-Becker, Clara Westhoff, Ottilie Reylaender og Marie Bock.

Læs mere.

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Fuglekunsten bygger rede i Kerteminde
23. januar 2020
Johannes Larsen Museet

Johannes Larsen Museet udbygger sin samling af fugleværker og indfører verdens første triennale for fuglekunst.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020
Johannes Larsen Museet

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Grønlandseventyr går som varmt brød
16. december 2019
Johannes Larsen Museet

Anmeldere og boglæsere har taget yderst godt imod udgivelsen af Johannes Larsens dagbøger fra Grønland.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019
Johannes Larsen Museet

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!