Udstillinger 2012

Maja Lisa Engelhardt: Tågen letter

6.oktober - 16. december 2012
Udstillingen har fokus på Maja Lisa Engelhardts landskaber og på, hvordan arven fra Fynboerne har præget hendes livssyn og kunst. I udstillingen indgår værker helt tilbage fra starten af 1980'erne fra Maja Lisa Engelhardts tid på Det Fynske Kunstakademi. Men også en serie på 24 helt nye værker skabt til udstillingen. Udstillingen har fået titlen "Tågen letter" med en hilsen til den fynske komponist Carl Nielsen, der var Fynbomalernes samtidige, og som kaldte et smukt, lille fløjteværk fra 1920 for netop "Tågen letter". 

Robert Harding Pittman: Anonymization

2. oktober - 4. november 2012
Den tysk-amerikanske fotograf Robert Harding Pittman udstiller dele af serien "Anonymization" på Johannes Larsen Museet i forbindelse med Fototriennalen. Robert Harding Pittman påbegyndte sit store projekt Anonymization i Los Angeles for 10 år siden. Siden da har han rejst jorden rundt med sit kamera og dokumenteret spredningen af det, han kalder "LA style development", det vil sige stor og ensformig arkitektur og byplanlægning i form af motorveje, parkeringspladser og;indkøbscentre. I sin fotoserie ønsker Pittman at sætte fokus på tabet af kultur og rødder, samt fremmedgørelsen og miljøudfordringen i den form for byudvikling.

Nordiske Stemninger - Sven Havsteen-Mikkelsen

9. juni - 30. september 2012
Den store danske kunstner Sven Havsteen-Mikkelsen (1912-1999) stræbte - kompromisløst og uden at lade sig forføre af tidens skiftende luner - efter at skabe sin helt egen urnordiske udtryksform. I 2012 ville Sven Havsteen-Mikkelsen være fyldt 100 år, og det markeres over hele landet med udstillinger og arrangementer. På Johannes Larsen Museet vises en stor udstilling med Havsteen-Mikkelsens landskaber og portrætter.

Victor Brockdorff: De unge år

4. august - 23. september 2012
Udstillingen "Victor Brockdorff - de unge år" tager uddgangspunkt i de 
tidligere år af Victor Brockdorffs omfattende kunstneriske virke. I de tidlige år var motiver fra odsherred ofte forekommende side om side med billeder fra storbyen. i de senere år malede Brockdorff mange billeder fra øen Orø i Isefjorden, hvor han og familien havde anskaffet sig et sommerhus.

Kirsebærkurve 2012

29. juni - 29. juli 2012
I forbindelse med Kirsebærfestivalen i Kerteminde er der inviteret kurvemagere og designere til at udstille under titlen "Kirsebærkurve 2012". Udstillingen viser en bred vifte af, hvad der foregår i fletteverdenen og omegn. Særlig æresgæst er Dorothy Gill Barnes fra Ohio, USA, der er kendt for sine talrige udforskninger i barkmaterialet. Til anledningen har hun frembragt et objekt, lavet af et stykke flækket, afbarket og forarbejdet kirsebærtræ - prydet med glaskirsebær lavet af glaskunstneren Amy Ritter, ligeledes fra Ohio.

Karl-Otto Hedal - en dansk kunstner i Småland

31. marts - 24. juni 2012
I sit hjem langt ude i Smålands skove malede danskeren Karl-Otto Hedal (1921-2006) det ene storslåede billede efter det andet af årstidens gang i landskabet omkring hans hus. Han udstillede aldrig billederne for nogen og kaldte aldrig sig selv kunstner. Som Johannes Larsen fandt Hedal her en kraft og et sceneri i den smålandske natur, som ikke findes i Danmark, en nordisk urkraft som begge malere omsætter i stærke malerier. I september 1944 blev Hedal sendt i koncentrationslejr i Buchenwald. Månederne i koncentrationslejr blev skelsættende for maleren, som overlevede opholdet, fordi han holdt håbet oppe: Hjemme ventede hans kone og et nyfødt barn, han endnu ikke havde mødt. '

I'M LIKE A BIRD - Kunst i fugleperspektiv

10 marts - 3 juni 2012
Udstillingen "I'm Like a Bird" sætter fokus på de roller og betydninger, som fuglen i kunsten har. Grebet er at sammenstille værker fra forskellige tider og af forskellige kunstnere. Udstillingen indeholder værker helt tilbage fra 1500-tallet og op til i dag, med hovedfokus på samtidskunsten. Udstillingen er skab i samarbejde med Skovgaard Museet i Viborg ud fra ønsket om at sætte de to museers samlinger af fuglekunst i spil. På udstillingen I'm Like a Bird bliver samlingerne udsat for et møde med international kunst og samtidskunst. 

KIRSTEN HOLM - Forgængelighedens Skønhed

1. oktober 2011 - 25. marts 2012
I sine værker tager Kirsten Holm udgangspunkt i den natur, som hun finder på stranden, og skaber sin værker ud fra naturens mønstre og farver. Ofte tager hun direkte udgangspunkt i et fund fra havet, en eroderet østersskal, en spændende sten eller et forstenet søpindsvin. Disse fund bliver både startpunkt og slutpunkt for værkerne. Naturens forgængelige spor forlænges ind i Kirsten Holms keramiske arbejder ved valg af materiale, form, udtryk, overfladebehandling og brændemetode. For eksempel er valget af en udvalgt østersskal bestemmende for, hvilke teknikker i udformningen af værket Kirsten Holm benytter for at videreføre skallens formsprog til det keramiske udtryk.
 

Vinter - Birgitte Thorlacius og Frede Troelsen

3. december - 4. marts 2012
Birgitte Thorlacius arbejder med motiver fra plante- og fugleverdenen og 
skaber smukke billeder, grafik, tegning og maleri. Frede Troelsen er billedhugger og arbejder med strukturer og tegn i sine skulpturer i sten, relieffer i træ og malerier. Frede Troelsen arbejder i sine skulpturer og trærelieffer mod det forenklede monumentale greb, mens Birgitte Thorlacius i sin grafik og sit maleri er optaget af det nære studium af det organiske liv - så at sige af at finde livets mening og grundformer i mikrokosmos. 
Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Johannes Larsen Museet skal have ny leder
7. november 2018
Johannes Larsen Museet

Mette Ladegaard Thøgersen skal fremover være leder af Nyborg Slot og Borgmestergården i Nyborg.

Udvidet menu i Kaffehuset
25. oktober 2018
Johannes Larsen Museet

Vores udvidede og nyrenoverede Kaffehus åbnede forrige lørdag op til efterårsferien, og virkelig mange gæster har været forbi for både at se og smage.

Omtale af Kultur på Recept i Helse
23. oktober 2018
Johannes Larsen Museet

Læs om Kultur på Recept i magasinet Helse

Velkommen i Kaffehuset
11. oktober 2018
Johannes Larsen Museet

Kaffehuset åbner igen 13. oktober kl. 10, hvor vores nye kok, Helle, står klar med god mad.