Udstillinger 2011

Vejr og vide horisonter - Ole Vedby og Esben Eriksen

24. september - 27. november 2011
For Eriksen og Vedby har naturen med de såvel nære som fjernere horisonter været en evig kilde til inspiration. Luftens farve i forhold til jordens tyngde, dramaet i lysets brydning. Med et fælles afsæt i en stor tradition for landskabsmaleri skildrer de naturen i og omkring Danmark med hver deres vidt forskellige temperament.

Corner til søs med Rylen

6. august - 25. september 2011
Igennem de sidste to somre har medlemmer af kunstnersammenslutningen Corner været på sommertogt med skibet "Rylen" i de danske farvande. Resultaterne af dette inspirationstogt vises i Længen på Johannes Larsen Museet. De udstillende kunstnere er: Lars Ravn, Mogens Gissel, Martin R. Olsen, Lars Grenaae, Kirsten Klein, Anne Marie Mejlholm, Tove Hummel, Bente Hansen, Merete Hansen, Lene Rasmussen, Pontus Kjerrman, Tong Wang, Janne Klerk, Mogens Nørgaard, Elisabeth Bergsø, Per Baagøe, Morten Skovmand, Jens Peter Kellermann, Finn Heibergog Jens Bohr.

Et Stykke forelsket Danmark - Kunst og naturfredning i 100 år

28. maj - 18. september 2011 
I 2011 har Danmark Naturfredningsforening 100 års jubilæum, og det fejrer Johannes Larsen Museet med at slå et slag for den æstetiske dimension i projektet om at bevare den danske natur. Udstillingen viser såvel kunstværker fra tiden omkring 1911 som kunst fra samtiden, der har fokus på den danske natur. 2011 er også 50-året for Johannes Larsens død, og udstillingen er således en hædring af den store kunstner og hans livslange arbejde for den danske natur. 
Johannes Larsen var tæt forbundet til Danmarks Naturfredningsforening og var en ihærdig fredningsfortaler. Han var formand for lokalforeningen i Kerteminde i 30 år, stillede sine motiver til rådighed for nationale publikationer, blev udnævnt til æresmedlem af foreningen og blev også udnævnt til formand for foreningens fond, Naturfonden, kort før sin død. 

Kirsebærkurve 2011

2. -31. juli 2011
I anledning af Kirsebærfestivalen i Kerteminde er der inviteret ni 
kurvemagere til at udstille på Johannes Larsen Museet. Kurvemagerne er blevet bedt om at give deres bud på en "Kirsebærkurv" eller et værk, der forholder sig ganske åbent til emnet. Feltet i år er ganske bredt - fra sivskomagerens datter fra Randers Fjord til sofistikerede japanere. Deltagerne er: David Drew (Frankrig), Joe Hogan (Irland), Noriko Yamaguchi (Japan), Noriko Takamiya (Japan), Monica Guilera (Spanien), Lilja Birch, Jane Balsgaard, Susanne Wittingham og Jette Mellgren.

Sort Sol på 1/1000 sek

15. april - 26. juni 2011
Det er et fantastisk skue at opleve sort sol, når op mod 1 million stære 
samles ved solnedgang og foretager nogle flyvninger med utrolige formationer. For at fotografere denne "opvisning", så man virkelig kan se, at det er fugle, skal der eksponeres ved 1/1000 sek. - og så skal der virkelig trylles i mørkekammeret bagefter. Fotograferne Anita og Knud Jacobsen har gennem de sidste 6 år fulgt naturfænomenet Sort Sol i og omkring Tøndermarsken - og det er der kommet en fantastisk udstilling ud af.

Værk Sted- Fynske Kunsthåndværkere + gæster

5. marts - 22. maj 2011
Udstillergruppen Fynske Kunsthåndværkere har mere end 30 års udstillerkarrierer bag sig og har vist deres værker på talrige udstillinger i Danmark, ligesom gruppen har været repræsenteret i Skandinavien, Holland, Tyskland og England. Udstillerne vil i deres værker til denne udstilling være inspireret af Johannes Larsens hjem og værksted. Alle de udstillede genstande, værker, vil således kunne relateres til stedet. Følgende kunsthåndværkere deltager: Amy Grandt-Nielsen (billedkunstner), Anette Bendixen (væver), Anne Bjørn (billedkunstner), Anne Fløche (keramiker), Eva Dora Lamm (guldsmed), Gurli Nielsen (fotograf), Ida Holm Mortensen (keramiker, grafiker og maler), Jette Nevers (væver og designer), Karen Pontoppidan (smykkekunstner), Lars Falkenberg (kunstner), Merethe Bloch (keramiker), Nina Ferlov (tekstil- og billedkunstner) og Peter Tybjerg (keramiker og billedhugger)
Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Fuglekunsten bygger rede i Kerteminde
23. januar 2020
Johannes Larsen Museet

Johannes Larsen Museet udbygger sin samling af fugleværker og indfører verdens første triennale for fuglekunst.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020
Johannes Larsen Museet

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Grønlandseventyr går som varmt brød
16. december 2019
Johannes Larsen Museet

Anmeldere og boglæsere har taget yderst godt imod udgivelsen af Johannes Larsens dagbøger fra Grønland.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019
Johannes Larsen Museet

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!