Udstillinger 2010

Jeppe Larsen: Valmuer. 1967

Jeppe Larsen

11. december 2010 - 27. februar 2011
I 2010 ville Jeppe Larsen være fyldt 75 år, og det fejres med en stor 
retrospektiv udstilling med værker fra Møllebakken, Kerteminde, øhavet 
omkring Hindsholm, Italien, Færøerne og meget mere. Jeppe Larsen er barnebarn til Johannes Larsen og voksede op på Møllebakken sammen med den gamle maler. Jeppe og Johannes havde et tæt forhold og delte et stort engagement i naturen og i den naturskildrende kunst. 

PHØNIX - Cire Perdue Gruppen

1. oktober - 5. december 2010
Bronzeskulpturer af billedhuggerne Elna Christiansen, Lene Stevns Jensen, Bodil Dam, Marianne Seidenfaden og Jytte Høeg. Læs mere om gruppen på www.cire-perdue-gruppen.dk

Rastrup og Rasmussen - iagttagelse af iagttagelsen

5. - 31. oktober 2010
Den fynske maler Evan Rasmussen (f. 1951) vil fra den 5. oktober stå på Johannes Larsen Museet og male efter fotos af den fynske maler og fotograf Lars Rastrup (1885-1925). Museet ligger inde med ca. 700 af kunstnerens negativer - hovedsageligt på glasplader. Ved at genskabe nogle af disse billeder 100 år efter og studere Rastrups iagttagelse med nutidens blik, vil der uvægerlig ske en transformation, dels ved at der anvendes en anden (malerisk) teknik og dels ved at Rastrups motiver, der fortrinsvis var i små formater, sættes op i storformat. 
Børnene på Fyns Hoved, 1904-05

Sybergland Fritz Syberg - et livsværk

19. juni - 28. september 2010
I mere end 50 år prægede Fritz Syberg (1862-1939) den danske kunstscene afgørende. Først som den talentfulde "bondemaler", siden som førerskikkelsen i "Fynbomalerne", og sluttelig som skaber og fornyer af en linje i dansk landskabs- og friluftsmaleri, der i 30'erne afsatte sig nye skoler og udstillingssammenslutninger som Corner og Den fynsk Forårsudstilling.
Johannes Larsen Museet viser i 2010 en retrospektiv udstilling med Fritz Sybergs kunst. Fritz Syberg og Johannes Larsen udgjorde en ubrydelig alliance, og sammen gjorde de Kerteminde til omdrejningspunkt for dansk kunstliv i en årrække.

Milena Bonifacini

9. juli - 16. august 2010
I anledning af Kirsebærfestivalen viser vi en lille udstilling med 
kunstneren Milena Bonifacinis værker. Milena Bonifacini bor på Østfyn. Hun er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (1989) og har udstillet mange steder i ind- og udland. Milena Bonifacinis kunstværker indgår i et organisk og fabulerende univers af farver, former og mønstrer, der snart påkalder sig genkendelse af objekter fra naturen eller hverdagen, og snart negligerer enhver lighed.

Kirsebærkurve 2010

9. juli - 16. august 2010
Ti kurvemagere, pileflettere og kunsthåndværkere fra henholdsvis Finland, England, Spanien og Danmark er inviteret til at give deres fortolkning af kirsebærkurve og et håndværk under forandring. De indbudte er i år: Anelma Savolainen (Finland), Lluis Grau (Spanien), Maggie Smith (England), Mary Butcher (England), Tenja Skotte, Susanne Whittingham, Annette Bendixen, Annette Holdensen, Helle Baslund og Jette Mellgren.

Sam Mabeu

16. juli - 15. august 2010
Billedhuggeren fra Zimbabwe kommer til Kerteminde og viser sine 
skulpturer- skabt af afrikansk sten og ånd.

Moseholm > < Moseholm

17. april - 13. juni 2010
I en meget personlig udstilling viser billedhuggeren Keld Moseholm og maleren Anders Moseholm værker, som kredser om begrebet samvær. Keld Moseholm (f. 1936) og Anders Moseholm (f. 1959) har samme oldeforældre og stammer fra den samme gård på Fyn: Moseholmgården ved Nr. Broby. Således deler de i en vis udstrækning både familiebånd og baggrundsramme.

Jagten - på noget andet

9. januar 2010 - 11. april 2010
Johannes Larsen Museet viser kunstværker af seks yngre kunstnere: Lise Blomberg Andersen, Vibe Bredahl, Peter Holst Henckel, Nicolai Howalt / Trine Søndergaard og Svend-Allan Sørensen. Alle arbejder med afsæt i naturen og bruger til udstillingen "fuglen" som motiv på den ene eller anden måde. De seks kunstnere, der alle er født i tiåret 1965-75, tilhører en generation af kunstnere, hvor naturen atter er i fokus. Men på en fuldstændig anden måde, end på Johannes Larsens tid. Det er derfor, det er interessant at se netop deres kunst i rammerne af Johannes Larsens hjem og have.
Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Fuglekunsten bygger rede i Kerteminde
23. januar 2020
Johannes Larsen Museet

Johannes Larsen Museet udbygger sin samling af fugleværker og indfører verdens første triennale for fuglekunst.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020
Johannes Larsen Museet

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Grønlandseventyr går som varmt brød
16. december 2019
Johannes Larsen Museet

Anmeldere og boglæsere har taget yderst godt imod udgivelsen af Johannes Larsens dagbøger fra Grønland.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019
Johannes Larsen Museet

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!