Udstillinger 2009

Grønlandske billeder: Larsen - Rosing - Havsteen-Mikkelsen - Brandt

9. oktober 2009 - 3. januar 2010
Grønland set af kunstnerne Johannes Larsen, Jens Rosing, Sven 
Havsteen-Mikkelsen og Troels Brandt. Udstillingen spænder en linje fra Johannes Larsens rejser til Grønland og til den inspiration, han gav for senere grønlandske og danske kunstnere, der fandt motiver i den grønlandske natur og det grønlandske samfund. Udstillingen viser en stor samling af dyremotiver lavet af den grønlandske kunstner Jens Rosing (1925-2008), en række portrætter og landskaber fra Grønland af Troels Brandt (1909-1992) og skitser og billeder fra Sven Havsteen-Mikkelsens (1912-1999) rejser i Grønland. Samt selvfølgelig en række af Johannes Larsens værker fra Grønland.

Takeshi Shikama: Skovenes åndedrag

4. oktober - 1. november 2009.
Den japanske fotograf Takeshi Shikama har specialiseret sig i at lave meget fine, intense og eventyrlige fotografier af skovlandskaber. Shikamas seneste værker består udelukkende af platin-print, der er lavet på traditionel vis - langt fra processen bag nutidens almindelige digital-fotografier. Selv de mindste detaljer i motivet har knivskarp tilstedeværelse i Takeshi Shikamas platin-billeder, hvis gråskala er ekstremt nuanceret og bevæger sig i subtile variationer fra kulsort over grå til hvid. 

Dagens Vejr - Nærværets Kunst

30.maj - 27. september
Det er næppe noget tilfælde, at "vejrmaleriet" i Danmark fra 1880-1950 er så tæt knyttet til kunstnerkolonierne på de tre nordvendte odder med de særligt intense lysforhold og vejrudsatte livsforhold: Skagen, Hindsholm og Odsherred. I udstillingen "Dagens Vejr" følger vi kunstnerne til disse steder, og ser landskaber og vejrlig gengivet af malere og digtere, der var knyttet til de enkelte kunstnerkolonier, og som bidrog med deres tolkninger til den samlede beskrivelse af dagens vejr og dansk identitet i kystlandets særlige natur. Sommerens udstiling på Johannes Larsen Museet er en tur til de tre nordvendte odder, hvor lyset er så stærkt, at fotograferne må gå to blænder op; og samtidig en rejse i tid fra Skagensmalernes epoke (1875-1900) til Fynbomalernes storhedstid (1900-1930) og videre til Odsherreds malernes virke i årene fra 1930-50.

Træsnit - Larsen, Havsteen-Mikkelsen og Bohr

15. august - 27. september 2009
Tre kunstnere fra tre forskellige generationer. Johannes Larsen (1867-1961), Sven Havsteen-Mikkelsen (1912-1999) og Jens Bohr (f. 1952) har alle taget træsnittet op som et vigtigt element i deres kunstneriske virke. Udstillingen viser træsnitsillustrationer fra tre forskellige bogværker: Johannes Larsens træsnit til Steen Steensen-Blichers "Trækfuglene", Sven Havsteen-Mikkelsens træsnit til Herman Melvilles "Moby Dick" og Jens Bohrs træsnit til bogen "Ved du hvad?", der udkommer i forbindelse med udstillingens åbning.

Ulla Lundsgart: Blomstrende Kirsebærtræer

11. juli - 9. august
En kirsebærblomst lever i 10 dage. I denne korte, hektiske tid finder 
naturens væsen af overflod, seksualitet og forvandling et vidunderligt udtryk i kirsebærtræets blomster. En kort og hektisk tid for blomsten, og en kort og hektisk tid for maleren.

Kirsebærkurve 2009

8. juli - 9. august 2009
11 kurvemagere, pileflettere, kunsthåndværkere fra henholdsvis England, Spanien og Danmark er inviteret til at give deres fortolkning af kirsebærkurve. Nogle kurve er udført med perfektionistisk teknisk kundskab, hentet fra det smukke historiske ædle håndværk, andre har optrådt som legende og veldrejet kunsthåndværk, og atter andre har stået som muntre eksperimenterende indslag udført af genbrugsmaterialer. De indbudte er i år: Carlos Fontales (ES), Lluis Grau (ES), Antonio Rodriguez Bernal (ES), Tim Johnson (UK), Mary Butcher (UK), Dorte Tilma, Anne-Mette Hjørnholm, Bo Locander, Annette Holdensen, Helle Baslund og Jette Mellgren.

Dansk Gobelinkunst 2009

8. marts - 24. maj
Kunstnergruppen Dansk Gobelinkunst fejrede deres 10 års 
jubilæums-udstilling på Johannes Larsen Museet. 25 storslåede gobeliner af de førende billedvævere fra Danmark og Norden var udstillet i Vingen. Udstillingen fortsatte siden til Kronborg Slot.

Fuglene og stranden

17. januar - 1. marts 2009
Museet har en righoldig samling af fuglekunst, en samling der også er blevet væsentligt forøget i 2008, bl.a. ved erhvervelse af væsentlige værker af John Olsen, Kjeld Heltoft og naturligvis Johannes Larsen. Til vintermånederne har vi sammensat en udstilling med værker af disse tre kunstnere.
Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Nyheder

Fuglekunsten bygger rede i Kerteminde
23. januar 2020
Johannes Larsen Museet

Johannes Larsen Museet udbygger sin samling af fugleværker og indfører verdens første triennale for fuglekunst.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020
Johannes Larsen Museet

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Grønlandseventyr går som varmt brød
16. december 2019
Johannes Larsen Museet

Anmeldere og boglæsere har taget yderst godt imod udgivelsen af Johannes Larsens dagbøger fra Grønland.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019
Johannes Larsen Museet

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!