Togtet 1921

Togtet 1921

"Vorherre må egenhændigt have lavet vejret den dag for vor starts skyld; en herlig mild sydøstlig brise gik med lette bølger ind mod landet, og vi stod nordøst på ud mod Stavres Hoved over et hav, der lå blyfarvet med blændende glimt under en tindrende sol og en himmel, der var falmet og bleg af lys".

Sådan beretter Achton Friis om starten på togtet foråret 1921. Et togt, der strakte sig helt til begyndelsen af efteråret. Dette togt bragte dem først til øerne ved Korshavn på Fyns Hoved, herefter Odense Fjord, gennem Storebælt og rundt i Det sydfynske Øhav. 

Allerede på denne første rejse må de to have opdaget, at de oprindelige planer ikke kunne holde. Så meget var der at beskrive - og vind og vejr satte også deres begrænsninger. Gode erfaringer for de kommende togter.

Årets togt sluttede i Svendborg, hvortil de ankom med færge fra Ærøskøbing. 

De afsluttende ord i bind I understreger tydeligt, at det er tid at gå i land: "Så kommer pludselig en tordenbyge jagende fra vest. Den nærmer sig i hast. Som en stor, kulsort bue spænder den fra nord til syd, stående på horisonten med begge ender og med en grønlig klaring under sin midte...Så når dens fod os, og søen, som før var violet og grøn over den lave bund, bliver glashvid og pisket af regnen. Det suser af vand over dækket, det strømmer ud i læ, alt bliver borte i våd dampende dunst..."

 

Togterne 1922

Togtet 1923

Togtet 1924

 

Johannes Larsen Museet

Kunstnerhjemmet for fynbomaleren Johannes Larsen er kendt langt uden for landets grænser for den unikke atmosfære.

Kunst

Kalender

Graffitikirsebær
22. juli kl. 11-14
Johannes Larsen Museet

Har du lyst til at prøve at male med spray?

Bogudsalg i haven
22. juli kl. 10-16
Johannes Larsen Museet

Er du en læsehest?

Kirsebærfestival
20.-22. juli 2018
Johannes Larsen Museet

Søndag den 22. juli er der gratis entré i anledning af Kirsebærfestivalen.

Sommersjov Sommerskole
6.-10. august kl. 8-15
Kerteminde

Unikt tilbud til børn i uge 32

Nyheder

Larsens oldebarn, Kamilla Talbot, udstiller på Rigshospitalet
6. juli 2018
Johannes Larsen Museet

Æblet falder ikke langt fra stammen, og Alhed og Johannes Larsens kreativitet og æstetiske sans er selvfølgelig gået i arv.

Kreative dage på KunstCamp
5. juli 2018
Johannes Larsen Museet

32 skønne børn fra blandt andet Odense, Kerteminde, Nyborg og Sydfyn er på KunstCamp på Johannes Larsen Museet i denne uge. Og de suger til sig.

Udstillingen VIEW nomineret til Den Fynske Kulturpris
3. juli 2018
Johannes Larsen Museet

Det er ottende gang, Den Fynske Kulturpris bliver uddelt. Prisen går til en kulturbegivenhed eller et værk af høj kunstnerisk eller kulturhistorisk kvalitet, der i årets løb har givet publikum en særlig oplevelse.

Nye ophængninger i Køjerne
3. juli 2018
Johannes Larsen Museet

6 mikroudstillinger i Køjerne på Johannes Larsen Museet er nu åbne. Efter endt renovering af Køjerne er der endelig værker på væggene i alle rum.