8: Fritz Syberg: Kunstnerens børn på stranden

Kunstnerens børn

Fritz Syberg (1862-1939): Kunstnerens børn på stranden. Fynshoved. 1909. Olie på lærred. 60 x 85 cm. Carsten Reissmanns Samling/Johannes Larsen Museet. Foto: Inferno.

Fritz Syberg har her malet sine børn på en varm sommerdag med roligt vand og en blå sommerhimmel med bløde skyer. Det er et billede, som lyser af ro, sommervarme og menneske og natur, der forenes i ren harmoni. Et vitalistisk motiv, som giver et optimistisk indtryk af menneskets forhold til naturen, ligesom de øvrige billeder af børnene, der leger i vandet eller på stranden.

Børnene er her ikke hovedmotivet, men glider naturligt ind som en del af det dejlige sommerlandskab. Vandet er stille og godmodigt, børnene slår smut, og strandblomsterne står i fuldt flor i strandkanten. Sammen med en lille klint nærmest omfavner de de tre barfodede børn.

Området, hvor børnene leger, var et af familien Sybergs foretrukne badesteder på Fyns Hoved. Det skyldes nok den fine, rene sandbund og det meget lave vand, der gør det sikkert for de små børn. Man kan vandre hele vejen gennem vandet ud til Tornen, den flade landtange, der skaber et lavvandet bassin, som også områdets fugle sætter pris på.

Den lille klint til venstre i billedet har ændret sig en del i de 100 år, der er gået, og hvor vandet gradvist har spist sig ind på den, men ellers kan man om sommeren nyde de helt samme omgivelser som Fritz Sybergs børn.

Kunstruter: Nu kan du tage en app eller en folder med ud i naturen og finde kunstnernes motiver i landskabet. Find Malernes Fyn på Fyns Hoved, Vestfyn og i Svanninge Bakker.

Læs mere
Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

John Olsen 80 år
23. marts 2018 og året ud
Johannes Larsen Museet

Oplev John Olsens Fugleham-værker i anledning af hans fødselsdag.

Påske for børn med æg på
27. og 28. marts 2017 kl. 10-15
Johannes Larsen Museet

Velkommen til ægte hyggestemning i værkstedet og skæg skattejagt i haven.

Graffitiworkshop
Mandag den 30. april 2018 kl. 10-14
Johannes Larsen Museet

Spændende event for klasser på mellemtrinnet.

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø april
19. april 2018
Filsø

Kultur- og naturformidler Merete Vigen arrangerer ture til Filsø