8: Fritz Syberg: Kunstnerens børn på stranden

Kunstnerens børn

Fritz Syberg (1862-1939): Kunstnerens børn på stranden. Fynshoved. 1909. Olie på lærred. 60 x 85 cm. Carsten Reissmanns Samling/Johannes Larsen Museet. Foto: Inferno.

Fritz Syberg har her malet sine børn på en varm sommerdag med roligt vand og en blå sommerhimmel med bløde skyer. Det er et billede, som lyser af ro, sommervarme og menneske og natur, der forenes i ren harmoni. Et vitalistisk motiv, som giver et optimistisk indtryk af menneskets forhold til naturen, ligesom de øvrige billeder af børnene, der leger i vandet eller på stranden.

Børnene er her ikke hovedmotivet, men glider naturligt ind som en del af det dejlige sommerlandskab. Vandet er stille og godmodigt, børnene slår smut, og strandblomsterne står i fuldt flor i strandkanten. Sammen med en lille klint nærmest omfavner de de tre barfodede børn.

Området, hvor børnene leger, var et af familien Sybergs foretrukne badesteder på Fyns Hoved. Det skyldes nok den fine, rene sandbund og det meget lave vand, der gør det sikkert for de små børn. Man kan vandre hele vejen gennem vandet ud til Tornen, den flade landtange, der skaber et lavvandet bassin, som også områdets fugle sætter pris på.

Den lille klint til venstre i billedet har ændret sig en del i de 100 år, der er gået, og hvor vandet gradvist har spist sig ind på den, men ellers kan man om sommeren nyde de helt samme omgivelser som Fritz Sybergs børn.

Kunstruter: Nu kan du tage en app eller en folder med ud i naturen og finde kunstnernes motiver i landskabet. Find Malernes Fyn på Fyns Hoved, Vestfyn og i Svanninge Bakker.

Læs mere
Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Kunstcamper, er det dig?
Mandag til fredag i uge 27 kl. 9-16
Johannes Larsen Museet

Campen er fuldt booket.

 

Ekspeditionstelt i haven
Uge 27 til 32 2018
Johannes Larsen Museet

Hvor grønt er græsset i Larsens have?

Grønne havebilleder og grønne fingre
Tirs. og tors. kl. 11-15 i uge 27 til 32
Johannes Larsen Museet

Har du grønne fingre?

Graffitikirsebær
22. juli kl. 11-14
Johannes Larsen Museet

Har du lyst til at prøve at male med spray?