Dreamers Cirkus

Tid: Tirsdag den 9. juni 2020 kl. 19
Sted: Johannes Larsen Museet

AFLYST

En sen nattetime i 2009 mødtes Ale, Rune og Nikolaj til en intens jamsession på Nørrebro Spilletræf. Det var kærlighed ved første tone, og et nyt band var født. Siden da har de tre folkemusikere udfordret de gamle traditioner og givet den nordiske folkemusik et nyt look - det har gjort dem ombejlede og eftertragtede verden over.  

Musikken er i frit fald, når Dreamers’ Circus går på scenen. Med rødder i traditionsmusikken blander de nutidige kompositioner med filmiske stemningsbilleder og en sound inspireret af indiekunstnere som Bon Iver, Sufjan Stephens og Loney Dear. Sammen med publikum forvandles hver koncert til en intens musikoplevelse fuld af virtuositet og dynamisk ekspertise, der tilsammen fremkalder både sårbarhed og folkefest. 

Opmærksomhed har der derfor også været meget af siden bandets start. I årenes løb er det blandt andet blevet til adskillige priser ved Danish Music Awards, flere nomineringer til Carl Prisen, et Ridderkors, en stjernedryspris fra Kronprinseparret, et par tv-programmer med Søren Ryge samt ikke mindst en voksende lytterskare, der trofast følger trioens konstant nytænkende musik. 

Men det er ikke kun på spillesteder og festivaler i Danmark, at Dreamers’ Circus hædres; også den japanske stjerneinstruktør, Hayao Miyazaki, har kastet sin kærlighed på bandet. Det har resulteret i flere privatkoncerter hos filmskaberen, der står bag titler som “Min nabo Totoro” og “Chihiro og heksene”. Netop Miyazakis fascination af Dreamers’ Circus er næppe nogen tilfældighed, for trioens musik byder både på fortællinger om eventyr, mystik og drømmen om noget, der var engang - alt sammen fremført med en besnærende aktualitet og et helt enestående udtryk: ”De tre musikanter anslår ikke en streng uden at vide, præcis hvilken styrke og teknik der skal til for at fremskaffe den helt rigtige klang”, som Louise Rosengren, Information, udtrykker det. 

Af highligts i 2020 kan nævnes:
           • Ny albumudgivelse
           • Bandets anden USA-turné
           • Midsommerkoncert i Tivoli sammen med Københavns Drengekor
           • Roskilde Festival sammen med Den Danske Strygekvartet
           • Koncerter rundt i Danmark, afsluttet med den traditionelle Xmas Tour 2020

Nikolaj Busk: flygel, harmonika, synths
Rune Tonsgaard Sørensen: violin, guitar, synths
Ale Carr: cittern, guitar, kanel, ukulele, træskoviolin, harmonium, synths

AFLYST

 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Henrik Saxgren: Fra Tønder til Thule
26. juni til 27. september 2020
Johannes Larsen Museet

Fotoværker af nordiske landskaber.

Introduktion i Villa og Værksted
søndage kl. 11
Johannes Larsen Museet

Lær mere om Johannes Larsen

Fyraftensforedrag
torsdag den 18. juni 2020 kl. 17
Johannes Larsen Museet

Litterære stemmer i Grænselandet

Alfio Bonanno
3. oktober 2020 til 10. januar 2021
Johannes Larsen Museet

Første retrospektive udstilling med den internationalt efterspurgte kunstner.