Alfio Bonanno

Tid: 3. oktober 2020 til 10. januar 2021
Sted: Johannes Larsen Museet

Første retrospektive udstilling med den internationalt efterspurgte kunstner.

Udstillingsåbning fredag den 2. oktober kl. 16.

Udstillingen er den første retrospektive visning af Alfio Bonannos værker. Den vil omfatte installationer, maleri, fotografi og meget andet.

Udstillingen giver et overblik over Bonannos omfangsrige værk. Således vil den spænde bredt fra maleriet, som Bonanno udviklede i ungdomsårene i Rom, til de mere eksperimenterende formater, herunder hans stedsspecifikke installationer og land-art; de lyriske naturfortolkninger der griber naturens essens; og ikke mindst hans politiske værker, der arbejder med højaktuelle emner som den økologiske tanke, global warming, flygtningekrisen etc. Værkernes karakter vil variere fra det helt nære studie på papir til installationer, hvori han gør brug af flere medier.

Sneglehus

Alfio Bonanno: "Keong", 2002. Art of Bamboo. Nitiprayan, Java, Indonesien. Foto: Alfio Bonanno

 Om Alfio Bonanno

Alfio Bonanno (f. 1947) er en internationalt anerkendt siciliansk-født kunstner bosiddende på Langeland. Han står bag nogle af de største og mest bemærkelsesværdige udendørs kunstinstallationer i Danmark og er repræsenteret med projekter i store dele af verden.

Alfio Bonanno markerer sig som en af de mest indflydelsesrige nulevende kunstnere på globalt plan i forhold til eksperimenterende kunst i naturen. I sine installationer forbinder Bonanno det lokale med det globale, ligesom han med sin community building skaber skelsættende møder mellem kunst, økologiske miljøer og mennesker. Bonanno har arbejdet i lande som Italien, Japan, England, Canada, USA, Monaco, Finland, Norge, Belgien, Frankrig, Indonesien, Tyskland, Polen, Ukraine, Holland, Irland, Sverige, Ungarn, Scotland, Spanien og Australien. Han har været repræsenteret med solo- og gruppeudstillinger på en lang række væsentlige internationale museer, fonde og gallerier, herunder bl.a. det prestigefyldte Fundació Joan Miró i Barcelona og Louisiana Museum of Modern Art i Humlebæk.

A sound year project

Alfio Bonanno: A sound year project, 1985. I samarbejde med komponisten Gunner Møller Pedersen. Miró Museum Barcelona. Kunstneren arbejder på installationen.

Katalog

Til udstillingen publiceres den første store bog om Bonanno i Danmark. Den anerkendte engelske kunsthistoriker og forfatter, Amy Dempsey, skriver publikationens hovedartikel og kunsthistoriker og kurator på udstillingen, Christian Kortegaard Madsen, foretager et dybdegående interview med kunstneren. Derudover vil bogen indeholde en illustreret biografi.

Bogen udkommer på dansk og engelsk med resumé på italiensk. Bogen vil være rigt illustreret med værkfotos, skitser og dokumentarisk fotografisk materiale af diverse projekter.

Billedet øverst: Alfio Bonanno. Foto: Steffen Jensen.

 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Henrik Saxgren: Fra Tønder til Thule
26. juni til 27. september 2020
Johannes Larsen Museet

Fotoværker af nordiske landskaber.

Introduktion i Villa og Værksted
søndage kl. 11
Johannes Larsen Museet

Lær mere om Johannes Larsen

Alfio Bonanno
3. oktober 2020 til 10. januar 2021
Johannes Larsen Museet

Første retrospektive udstilling med den internationalt efterspurgte kunstner.

Trækfuglevej
16. januar til 21. marts 2021
Johannes Larsen Museet

Kirsten Klein og Steen Folmer Jensen i Thøger Larsens italienske fodspor.