Alfio Bonanno

Tid: 5. september til 6. december 2020
Sted: Johannes Larsen Museet

Første retrospektive udstilling med den internationalt efterspurgte kunstner.

Udstillingsåbning fredag den 4. september kl. 16.

Udstillingen er den første retrospektive visning af Alfio Bonannos værker. Den vil omfatte installationer, maleri, fotografi og meget andet.

Udstillingen giver et overblik over Bonannos omfangsrige værk. Således vil den spænde bredt fra maleriet, som Bonanno udviklede i ungdomsårene i Rom, til de mere eksperimenterende formater, herunder hans stedsspecifikke installationer og land-art; de lyriske naturfortolkninger der griber naturens essens; og ikke mindst hans politiske værker, der arbejder med højaktuelle emner som den økologiske tanke, global warming, flygtningekrisen etc. Værkernes karakter vil variere fra det helt nære studie på papir til installationer, hvori han gør brug af flere medier.

Sneglehus

Alfio Bonanno: "Keong", 2002. Art of Bamboo. Nitiprayan, Java, Indonesien. Foto: Alfio Bonanno

 Om Alfio Bonanno

Alfio Bonanno (f. 1947) er en internationalt anerkendt siciliansk-født kunstner bosiddende på Langeland. Han står bag nogle af de største og mest bemærkelsesværdige udendørs kunstinstallationer i Danmark og er repræsenteret med projekter i store dele af verden.

Alfio Bonanno markerer sig som en af de mest indflydelsesrige nulevende kunstnere på globalt plan i forhold til eksperimenterende kunst i naturen. I sine installationer forbinder Bonanno det lokale med det globale, ligesom han med sin community building skaber skelsættende møder mellem kunst, økologiske miljøer og mennesker. Bonanno har arbejdet i lande som Italien, Japan, England, Canada, USA, Monaco, Finland, Norge, Belgien, Frankrig, Indonesien, Tyskland, Polen, Ukraine, Holland, Irland, Sverige, Ungarn, Scotland, Spanien og Australien. Han har været repræsenteret med solo- og gruppeudstillinger på en lang række væsentlige internationale museer, fonde og gallerier, herunder bl.a. det prestigefyldte Fundació Joan Miró i Barcelona og Louisiana Museum of Modern Art i Humlebæk.

A sound year project

Alfio Bonanno: A sound year project, 1985. I samarbejde med komponisten Gunner Møller Pedersen. Miró Museum Barcelona. Kunstneren arbejder på installationen.

Katalog

Til udstillingen publiceres den første store bog om Bonanno i Danmark. Den anerkendte engelske kunsthistoriker og forfatter, Amy Dempsey, skriver publikationens hovedartikel og kunsthistoriker og kurator på udstillingen, Christian Kortegaard Madsen, foretager et dybdegående interview med kunstneren. Derudover vil bogen indeholde en illustreret biografi.

Bogen udkommer på dansk og engelsk med resumé på italiensk. Bogen vil være rigt illustreret med værkfotos, skitser og dokumentarisk fotografisk materiale af diverse projekter.

Billedet øverst: Alfio Bonanno. Foto: Steffen Jensen.

 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Talk med Erland Porsmose og Niels Erik Skovballe
d. 12. marts 2020, kl. 17-18.30
Johannes Larsen Museet

Billedkunst

Rundvisning i særudstillingen
lørdag og søndag kl. 14
Johannes Larsen Museet

Oplev kunsten med guide

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø
5. april og 7. august 2020
P-pladsen ved Henne Kirke, Strandvejen 238, 6854

Vi følger i Fynbomaleren Johannes Larsens fodspor

Æggejagt
6.-12. april
Johannes Larsen Museet

Kom forbi påsken og gå på æggejagt i haven!