VIEW – Jes Fomsgaard

Tid: 10. februar - 13. maj 2018
Sted: Johannes Larsen Museet

Oplev en af Danmarks mest markante billedkunstnere i jubilæumsudstilling.

***** Jes Fomsgaard lykkes med at indkapsle fortiden og se ind i fremtiden, Malene Birkelund, Fyens Stiftstidende.

"Skarp og elegant er kontrasten i Jes Fomsgaards æstetik, hvor paletten af virkemidler forskydes og udvides fra værk til værk", Inge Schjødt, Kunstavisen

 

I januar 2018 fyldte den internationalt anerkendte og lokale billedkunstner Jes Fomsgaard 70 år. Det markeres på Johannes Larsen Museet med en jubilæumsudstilling, hvor vi præsenterer højdepunkter i Fomsgaards produktion og viser adskillige værker, der ikke tidligere har været vist.

Ikke kun Jes Fomsgaards lokale tilknytning binder an til Johannes Larsen Museet, hvor fokus, med baggrund i kunstnerhjemmet og Larsens liv og værk, er på kunst og natur, og på landskabskunst i særdeleshed. Netop her hører Jes Fomsgaard godt hjemme med sit æstetiske blik på landskabet og omgivelserne. Men modsat Larsen fokuserer Fomsgaard på landskabets anatomi – de mønstre og strukturer, der dannes i naturen. Heri arkitekturen, byplanlægningen og infrastrukturen. Det bliver til abstrakte, arkitektoniske, strukturelle og monumentale værker, der går i dialog med både museets bygninger og det omgivende landskab.

Udstillingen er opdelt i temaer, som følger udstillingsrummenes arkitektoniske forløb. Disse temaer er: CATHEDRAL, CITY, PARK, MAP og COAST. Værkerne varierer i formater fra sirligt skitsemateriale til installationer og store malerier.

Rigt illustreret bog
Til udstillingen udgiver vi en rigt illustreret bog på 128 sider. Bogen kan købes i museumsbutikken for 168 kr. Bogen indeholder en retrospektiv artikel om Jes Fomsgaard af kunsthistoriker Lene Burkard, et interview med kunstneren af kurator Christian Kortegaard Madsen, en katalogdel og et længere biografisk afsnit, der i modsætning til noget andet bogværk om kunstneren også inkluderer Fomsgaards produktion fra 2005 og frem til 2018. 

Værkfoto: Jes Fomsgaard, Red Cathedral

Læs anmeldelse i Fyens Stiftstidende onsdag den 28. februar her.

Læs omtale i Jyllandsposten torsdag den 4. januar.

Læs stort portræt af Fomsgaard i Magasinet Kunst

Læs omtale af VIEW i Kunstavisen

Læs Lise-Lotte Bloms anmeldelse af VIEW i Kunstavisen

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Johannes Larsens fødselsdag
Fredag d. 27. december kl. 10-16
Johannes Larsen Museet

Fri entré hele dagen. 

Nyd juledagene i Kaffehuset
27.-29. december 2019
Johannes Larsen Museet

I juledagene er Kaffehuset på Johannes Larsen Museet klar med en lækker menu.

Johannes Larsens fødselsdag
Torsdag den 27. december kl. 10-16
Johannes Larsen Museet

Fri entré hele dagen. 

Grønlandsaften
Onsdag den 15. januar 2020 kl. 19-21
Johannes Larsen Museet

En hyggelig aften med spændende oplevelser – og i godt selskab med andre museumsvenner. For medlemmer af Kerteminde Museumsforening.