Kunstdokumentar om depression og angst

Tid: Mandag den 19. november kl. 19.00
Sted: Kerteminde Kino

Tag i Kerteminde Kino og se filmen: Min sårbarhed, min styrke, min kunst. En film om hvordan kunst og æstetik kan virke helende og hjælpe psykisk sårbare videre. 

Hør om Kultur på Recept i forbindelse med filmen

Her på Johannes Larsen Museet arbejder vi med præcis dette emne med vores deltagelse i projektet Kultur på Recept. Det kan du læse mere om her.

Ligesom Birgitte Kjøller fra Johannes Larsen Museet vil fortælle om Kultur på Recept i forbindelse med filmvisningen  

Om filmen

Da Sara Hamdrup var sygemeldt med svær depression og meget angst følte hun sig oftest misforstået, overset og ubetydelig i systemet. Hun havde en fornemmelse af at være et nummer eller et stykke papir i en bunke med mange flere papirer. Hun blev kastet rundt mellem forskellige sagsbehandlere, som forventede, at hun på kort tid skulle sætte ord på, hvad der var galt med hende.

Det kunne hun ikke, for hun følte sig ikke tryg i deres selskab, de kiggede hende ikke i øjnene, og der var kun begrænset tid før deres næste møde.

Systemet ville gerne hjælpe hende, men de kunne slet ikke tilbyde det, hun havde brug for.
Efter en lang periode med behandling hos diverse psykologer, psykiatere, indlæggelse og medicinering - uden at Sara var blevet rask - valgte hun selv at opsøge en kunstterapeut. Det var en dyr behandling, og der var intet tilskud fra staten. Men hun følte sig set. Kunstterapeutens behandling blev skelsættende, og det var i kunstterapien, Sara fandt forløsning og endelig kunne begynde at hele.

Sara Hamdrup vil gerne bruge sin egen erfaring, og hun tror på, vi kan finde bedre løsninger for behandling af psykisk sårbare og psykisk syge, end dem der tilbydes i dag.

I ”Min sårbarhed. Min styrke. Min kunst.” har Sara Hamdrups crew og de syv medvirkende kunstnere arbejdet ud fra denne præmis:

"Kunst er helende, og psykisk sårbarhed kan vendes til en styrke".

Filmen kan ses af sårbare, som kan spejle sig i Saras erfaringer og få et realistisk håb om at blive rask igen. Pårørende til sårbare og andre interesserede kan se filmen og få en større forståelse for, hvad der sker med deres kære, og hvorfor de ”kun” kan sidde i sofaen med fedtet hår og i natbukser.

Billetter købes i Kerteminde Kino.

 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19
Johannes Larsen Museet

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.
Johannes Larsen Museet

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?

Vinterferie: Streger i sort og hvid
11.-15. februar, 2019 kl. 11-15
Johannes Larsen Museet

Prøv kræfter med grafikken i din vinterferie.