Koncert: Lindeduft og Rosentid

Tid: Onsdag den 10. maj kl. 19
Sted: Johannes Larsen Museet

NB: Aflyst!

Malena Rønnow – sang, Anne Mette Stæhr – klaver.

Årstiderne, haven og dens mange lyde og dufte har altid inspireret digtere og komponister. Fra forårets spæde begyndelse til efterårets tunge farvepragt, fodrer naturen vores forelskelse og livsglæde, eller favner vores vemod med sin skønhed og ro.

’Lindeduft og Rosentid’ byder på et udpluk af romantikkens lied-kunst, hvor lytteren får lov at komme helt tæt på både følelser og naturindtryk, i modsætning til f.eks. i opera, hvor det er den brede fortælling der som regel står centralt. Publikum kommer med på en vandring gennem årstiderne og de forskellige stemninger og blomster, som de hver især byder på.

Sangene er hovedsaligt hentet i den tyske og skandinaviske senromantik, med sange af bl.a. Brahms og Mahler, men også af mere hjemlige navne som Nielsen og Lange-Müller.
Koncerten varer ca. halvanden time inkl. pause. Der bliver udleveret oversættelser af teksterne, og musikken bliver præsenteret undervejs i koncerten.

Entré: 100 kr. (NB: aflyst)

Malena Rønnow

Malena Rønnow

Fynske Malena Rønnow afsluttede sin master med udmærkelse ved konservatoriet i Bruxelles og videreuddannede sig med en kandidat på performerlinjen på konservatoriet i Odense. Med i bagagen fra Bruxelles fik hun en passion for lied-genrens alsidighed og skønhed, samt et bredt repertoirekendskab, som hun arbejder på at formidle igennem utallige liedkoncerter over hele landet. Desuden er Malena en flittigt brugt oratoriesolist, og hun har sunget altpartierne i bl.a. Bachs Juleoratorium og h-mol messe, Händels Messias, Rossinis Petite Messe Solenelle.

Ved siden af sit solistiske virke er Malena en eftertragtet ensemblesanger: hun synger i DR KoncertKoret og på Opera Hedeland og har bl.a. optrådt på Den Fynske Opera og med The Copenhagen Soloists.

Anne Mette Stæhr

Anne Mette Stæhr

Anne Mette Stæhr debuterede som 23-årig fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Undervejs har hun studeret hos nogle af Europas store mestre, bl.a. Andras Schiff og Dietrich Fischer-Diskau.

Anne Mettes interesse og talent for samspil og kammermusik har gjort hende til en eftertragtet akkompagnatør, og hun samarbejder med bl.a. Den Jyske Opera, Den Fynske Opera og Aarhus Sommeropera. Hun har været solist hos flere danske orkestre og har høstet adskillige anmelderroser for flere af sine CD-indspilninger. Den nye kompositionsmusik har en særlig plads i Anne Mettes virke, og hun har uropført værker af mange af tidens fremtrædende komponister, og var i ti år medlem af Figura Ensemble.

Arrangementet er støttet af Albanifonden.

 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Åbent hus
Onsdag den 27. september kl. 17-20
Johannes Larsen Museet

Kom med input til en ny politik for kultur-, fritids- og idrætslivet i Kerteminde Kommune.

Koncert: 1917 A.D. – lyden af et dramatisk år
Torsdag den 28. september kl. 19
Johannes Larsen Museet

Bliv ført gennem år 1917 med et udvalg af smukke sange. 

1917: EN NY TID
2. september til 26. november 2017
Johannes Larsen Museet

Hvad lavede unge og moderne kunstnere såsom Axel Salto og Harald Giersing i Larsens hjem i 1917? 

Ladbytapetet
9. september til 19. november 2017
Johannes Larsen Museet

Oplev Ladbytapetet i sin fulde længde.