Johannes Larsens sagafærd med et juletwist

Tid: 7. december 2017 kl. 16.30
Sted: Johannes Larsen Museet

Kom i julestemning og hør om sagarejserne

I år er det 90 år siden Johannes Larsen tog på den første sagarejse til Island.

I et billedforedrag med billeder af den islandske natur og Johannes Larsens tegninger vil Sigurlín Sveinbjarnardóttir og Vibeke Nørgaard Nielsen fortælle om baggrunden, rejserne og hvad der fulgte efter.

I somrene 1927 og 1930 påtog Johannes Larsen sig opgaven med at rejse til Island for at tegne sagastederne. Tegningerne skulle bruges i en pragtudgave med de islandske sagaer. Sammen med hans islandske følgemand bonden og maleren Ólafur Túbals gennemrejste han under primitive forhold og oftest på hesteryg det særprægede og barske islandske landskab. Hver rejse varede 2½ måned. Johannes Larsen indfangede undervejs med alle sanser de mange indtryk og skrev dagens oplevelser ned med blyant i små dagbøger på sider, prydet med små skitser. Det er en indtrængende og meget personlig skildring, han her har givet i disse dagbøger, der fungerede som breve hjem til familien i Kerteminde.

Vibeke Nørgaard Nielsen har læst og afskrevet både Larsens og Túbals dagbøger og har brugt dem som rejseguide på mange rejser i Island. I 2004 udgav Johannes Larsen Museet hendes bog SAGAFÆRDEN - Island oplevet af Johannes Larsen 1927∙1930. Bogen blev i 2015 oversat til islandsk af Sigurlín Sveinbjarnardóttir, der personligt har kendt Ólafur Túbals. Sigurlín og Vibeke har gennem mange år, senest i sommeren 2017 ledsaget danskere rundt i Island i Johannes Larsens spor.

I foredraget med billeder af den islandske natur og Johannes Larsens tegninger vil de to tage os med på de rejser rundt til sagastederne, som Johannes Larsen foretog for nu 90 år siden.

Der serveres et let islandsk-inspireret juletraktement.

Pris: 100 kr.

Køb billet her

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Præsentation af Cartha
9. maj kl. 15
Johannes Larsen Museet

Velkommen til årets præsentation af CARTHA

Grete Jensen – Fynbomalernes ukendte keramiker
23. juni til 25. november 2018
Johannes Larsen Museet

Mange kender Sybergkeramik men de færreste kender Hans og Grete keramik, forlægget til Sybergkeramikken. Det vil Johannes Larsen Museet nu råde bod på.

GRØN – modernisten Christine Swane
19. maj til 9. september 2018
Johannes Larsen Museet

Velkommen i Christine Swanes grønne verden.

Sanketur med Julie A. Swane
29. maj kl. 13-15
Johannes Larsen Museet

Find ud af hvad naturens spisekammer byder på.