Arven fra Larsen

Tid: 1. juli til 3. september 2017
Sted: Johannes Larsen Museet

Værker af Kamilla Talbot & Michael Herstand.

Fernisering 30. juni kl. 14.

I hele 2017 fejrer Johannes Larsen Museet 150-året for Johannes Larsens fødsel med en perlerække af udstillinger, der hver for sig og tilsammen giver indsigt i Larsens vidunderlige verden, og som også giver et indblik i til, hvordan hans kunstneriske arv lever videre i dag.

Hvordan arbejder den nye Larsen-generation med kunsten. Hvordan finder de inspiration i Larsens motivverden, og på hvilken måde har deres billeder alligevel et helt andet og selvstændigt udtryk? 

Den kunstneriske arv

Et særligt perspektiv på Johannes Larsens univers er den kunstneriske arv, som stadig findes i Larsen-familien. På udstillingen ”Arven fra Larsen” møder vi Johannes Larsens oldebarn, Kamilla Talbot, og hendes mand, Michael Herstand, der bor og arbejder i Upstate New York samt i Brooklyn, New York. Kamillas mor, Ane Talbot (født Larsen), voksede op på Møllebakken i Kerteminde sammen med sine forældre, Andreas, der var søn af Alhed og Johannes, sin mor, Else, og de to yngre søskende, Jeppe og Thora. Ane giftede sig med den amerikanske læge, Bernard Talbot, og slog sig ned i USA, hvor parret fik to børn. Den yngste datter, Kamilla, valgte kunstnervejen. Kamilla har hele sin barndom tilbragt somrene på Møllebakken, og hun og Michael besøger stadig stedet næsten hver sommer.

Kamilla beskriver sig selv som en ”American with Danish roots”, mens en af parrets venner har døbt Kamilla og Michaels hjem i Upstate New York for ”Little Denmark”. Men ikke bare det danske er taget med fra den familiære arv. Også den særlige Larsenske ånd og tradition lever videre og bliver aktivt brugt af de to kunstnere. En fascinerende tanke — ikke mindst fordi Larsen døde syv år, før Kamilla blev født. Hun har altså aldrig mødt sin oldefar, men alligevel er Larsen en institution for de to kunstnere. Sikke en kraft og en urokkelighed; Johannes Larsen er ofte blevet sammenlignet med et stort egetræ, og måske er denne sammenligning ikke helt forkert.

Om udstillingen:

Udstillingen ”Arven fra Larsen” fortæller historien om den nulevende kunstner-generations møde med og brug af Larsens verden, ligesom den er et møde mellem den dansk/nordiske og amerikanske natur og kunst. Motivisk kredser udstillingen om følgende temaer:

  • Kamilla Talbot og Michael Herstands hjem i Upstate New York, i den sydøstlige del af staten New York, hvor de for otte år købte et gammelt landsted.
  • Kunstnerparret på besøg i Johannes Larsens hjem her på Møllebakken.
  • På sejltur med Johannes Larsen og Achton Friis gamle fiskerbåd, Rylen.
  • Og endelig de to kunstnere på rejser rundt i Norden, hvor de kommer helt tæt på både naturen og arven fra Larsen.

Udstillingen vises i museets lille udstillingssal, Længen.

Billedtekster:

  • Kamilla Talbot: Old Apple, 2015
  • Michael Herstand: White Fence 1

 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Familieværksted: Dekorer en potte og plant et træ
Søndag den 30. juli 2017, kl. 11.30-15
Johannes Larsen Museet

Arbejd med abstrakte former som Christine Swane.

Familieværksted: Fugledrager
Søndag den 27. august 2017 kl. 11.30-15
Johannes Larsen Museet

Lad dig inspirere af Larsens fugle, og byg din egen drage.

Mød nogle af Ladbytapetets brodøser
Tirsdage og onsdage kl. 11-13 i hele udstillingsperioden
Johannes Larsen Museet

Få en snak om det smukke tapets tilblivelse.

Introduktion til udstillingen om Ladbytapetet
Søndag kl. 13-14 i hele udstillingsperioden
Johannes Larsen Museet

Hør om tilblivelsen af tapetet fra tanke til tapet, trin for trin.