FUGL

Michael Kvium: The Feast. 2007. Olie på lærred. 300 x 500 cm. Kunstneren/Nils Stærk ApS. Foto: Nils Stærk ApS
Tid: 11. juni til 4. september 2016
Sted: Johannes Larsen Museet

Stor udstilling med fuglekunst.

Udstillingsåbning fredag den 10. juni kl. 16

Fuglemøder i kunsten er omdrejningspunktet for årets store sommerudstilling med værker af 22 markante kunstnere, der alle har ladet sig fascinere og inspirere af fuglen som motiv og fænomen.

Anledningen er Fugleværnsfondens 50 års jubilæum, og ud over udstillingen bliver jubilæet også markeret ved udnævnelsen og indvielsen af Johannes Larsens have på Møllebakken som fondens 22. reservat.

Fuglens fortrolige
Udvælgelsen af kunstnere til udstillingen er sket med baggrund i følgende citat af Fugleværnsfondens grundlægger Lorenz Ferdinand (1921-2001):

Kunstneren skal vise, at han har oplevet noget ude i naturen, og han har haft fortrolighed med og kendskab til de fugle, som han gengiver.

I denne kontekst viser og beskriver FUGL vidt forskellige fuglemøder i kunsten: Det er det flygtige møde i form af observationen af fuglen i fri flugt, nærstudiet af ådslet i vejkanten, erindringen om biologilokalets vitrineskabe med udstoppede eksemplarer, zoologisk haves farvestrålende påfugle eller hønsene i haven og senere i maven.

I Larsens ånd
Blandt en spændende række af både afdøde og nulevende kunstnere er selvfølgelig også Johannes Larsen, der, med både fortrolighed og stort kendskab, viede en meget stor del af sit kunstneriske virke og liv til fugle.

Citatet af Lorenz Ferdinand beskriver derfor også meget præcist Johannes Larsens tilgang til fuglen, og udstillingen aktualiserer og perspektiverer dermed Johannes Larsens kunstneriske projekt til fulde.

Masser af aktiviteter på vej mod et nyt kapitel
I forbindelse med udstillingen vil der være en hel masse aktiviteter for både voksne og børn. Der vil være ekspeditionstelt i haven, hvor fuglekroppen kan udforskes. Man kan plukke en gås, lave en pude, plante en mavesæk, tegne med fjer, observere, studere, lytte, prøve, smage – og opleve en flyvende optakt til en fremtidig udvidelse af museets bygningsmasse med et stort kunst- og naturværksted, der forventes færdigt i 2019. Følg med i kalenderen, hvor alle aktiviteter vil blive nærmere beskrevet inden længe.

Deltagende kunstnere
Alfio Bonanno, Carl Christian Tofte, Falke Bang, Harald Leth, Hugo Liisberg, Ib Andersen, Jens Bohr, Jens Gregersen, Jens Overgaard Christensen, Johannes Larsen, John Olsen, Jon Fjeldså, Knud Kyhn, Lars Abrahamsen, Lars Jonsson, Leif Rydeng, Marco Brodde, Michael Kvium, Mogens Bøggild, Ole Kielberg, Sven Havsteen-Mikkelsen, Ulrik Stenshøj og Vilhelm Th. Fischer.

- - - 

Udstillingen vises på Johannes Larsen Museet fra den 10. juni til den 4. september; på Sophienholm fra den 10. september til den 6. november; og på Vendsyssel Kunstmuseum i vinteren 2016-17.

Læs mere om Fugleværnsfonden

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Romsø i Johannes Larsens fodspor
Udvalgte torsdage i sommeren 2016
Afgang fra Nordre Havnekaj

Se landskabet med kunstnerens øjne.

Foredrag: Alfio Bonanno
Torsdag den 26. maj kl. 16.30
Johannes Larsen Museet

Foredrag med kunstneren Alfio Bonanno.

Familiecafé: Lav land art
Søndag den 29. maj kl. 13-15
Johannes Larsen Museet

Bliv inspirereret af land art-kunstneren Alfio Bonanno og lav din egen installation.

Få en introduktion til FUGL
Lørdage og søndage kl. 14 i udstillingsperioden
Johannes Larsen Museet

Kom med guide rundt i udstillingen.