Christian Pedersen-Bellinge

Tid: 3. september til 20. november 2016
Sted: Johannes Larsen Museet

Landskabsmalerier, portrætter og tuschtegninger af den fynske maler Christian Pedersen-Bellinge (1897-1984).

"en intimitet og en ærlighed, som trådte man ind i et atelier med ophobede værker fra et langt kunstnerliv", Malene Birkelund, Fyens Stiftstidende.

Christian Pedersen stammede fra Bellinge, hvor forældrene havde et gartneri. Fra 1918 deltog han i A.C. Tersløses tegneundervisning ved Teknisk Skole i Odense, og i 1921 blev han optaget på Kunstakademiet i København, hvor han fik Aksel Jørgensen som lærer.

I 1926 afholdt man i Klostersalen i Odense den første ”Fynske Forårsudstilling”, og CPB debuterede her. ”Den fynske Forårsudstilling” blev i 1929 etableret som en egentlig kunstnersammenslutning – provinsens første af sin art – og CPB var medlem fra begyndelsen og resten af sit liv. Som gæsteudstillere på ”Den fynske Forårsudstilling” deltog Johannes Larsen og Fritz Syberg flere gange. Skønt sammenslutningen de første år helt i tidens ånd kun optog mandlige kunstnere, lykkedes det Christine Swane og Alhed Larsen at få lov til at deltage med billeder i 1933.

Ved den første Forårsudstilling vistes værker af både Otto og Thorvald Pedersen, og for at kunne skelne de mange Pedersen’er fra hinanden, gav journalister Christian Pedersen tilnavnet Bellinge, hvilket kunstneren siden brugte.

CPB holdt af at male portrætter og landskaber, men også at zoome ind på små insekter og blomster. Han arbejdede både i olie, akvarel, tusch og pastel.

Fra 1936 og til sin død boede CPB i et smukt naturområde i Solevad sydvest for Odense. I haven opførte han et atelier, som i sin udformning er stærkt inspireret af pavillonen til Den Frie Udstillingsbygning tegnet af J.F. Willumsen og opført i 1905 på Østerbro i København.

 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Holm og Kalv
1. december 2018 til 17. marts 2019
Johannes Larsen Museet

Med Rylen til ubeboede øer.

Johannes Larsens fødselsdag
Tirsdag d. 27. december kl. 10-16
Johannes Larsen Museet

Fri entré hele dagen. 

Skal der være fest...
27. december 2018 kl. 11-15
Johannes Larsen Museet

... så lad der være fest! Lav din helt egen nytårshat.

Rundvisninger 2019
Hele 2019
Johannes Larsen Museet

Kom med på en af vores gratis introduktioner. Få et overblik her.