Christian Pedersen-Bellinge

Tid: 3. september til 20. november 2016
Sted: Johannes Larsen Museet

Landskabsmalerier, portrætter og tuschtegninger af den fynske maler Christian Pedersen-Bellinge (1897-1984).

"en intimitet og en ærlighed, som trådte man ind i et atelier med ophobede værker fra et langt kunstnerliv", Malene Birkelund, Fyens Stiftstidende.

Christian Pedersen stammede fra Bellinge, hvor forældrene havde et gartneri. Fra 1918 deltog han i A.C. Tersløses tegneundervisning ved Teknisk Skole i Odense, og i 1921 blev han optaget på Kunstakademiet i København, hvor han fik Aksel Jørgensen som lærer.

I 1926 afholdt man i Klostersalen i Odense den første ”Fynske Forårsudstilling”, og CPB debuterede her. ”Den fynske Forårsudstilling” blev i 1929 etableret som en egentlig kunstnersammenslutning – provinsens første af sin art – og CPB var medlem fra begyndelsen og resten af sit liv. Som gæsteudstillere på ”Den fynske Forårsudstilling” deltog Johannes Larsen og Fritz Syberg flere gange. Skønt sammenslutningen de første år helt i tidens ånd kun optog mandlige kunstnere, lykkedes det Christine Swane og Alhed Larsen at få lov til at deltage med billeder i 1933.

Ved den første Forårsudstilling vistes værker af både Otto og Thorvald Pedersen, og for at kunne skelne de mange Pedersen’er fra hinanden, gav journalister Christian Pedersen tilnavnet Bellinge, hvilket kunstneren siden brugte.

CPB holdt af at male portrætter og landskaber, men også at zoome ind på små insekter og blomster. Han arbejdede både i olie, akvarel, tusch og pastel.

Fra 1936 og til sin død boede CPB i et smukt naturområde i Solevad sydvest for Odense. I haven opførte han et atelier, som i sin udformning er stærkt inspireret af pavillonen til Den Frie Udstillingsbygning tegnet af J.F. Willumsen og opført i 1905 på Østerbro i København.

 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Kunstfilm: Paula
Mandag den 22. januar kl. 19
Kerteminde Kino

Se den flotte film "Paula" om kunstneren Paula Modersohn-Becker - og få dertil en intro af museumsinspektør Malene Linell Ipsen.

Arkitekturværksted
Lør d. 10. til tors d. 15. feb 2018, kl. 10-15
Johannes Larsen Museet

Vinterferie: Design, tegn og byg dit fremtidshus

Tapetets sidste dag
Søndag den 28. januar kl. 14-18
Johannes Larsen Museet

Vær med på Ladbytapetets sidste dag på Johannes Larsen Museet.

Rundvisninger 2018
Hele 2018
Johannes Larsen Museet

Kom med på en af vores gratis introduktioner. Få et overblik her.