Christian Pedersen-Bellinge

Tid: 3. september til 20. november 2016
Sted: Johannes Larsen Museet

Landskabsmalerier, portrætter og tuschtegninger af den fynske maler Christian Pedersen-Bellinge (1897-1984).

"en intimitet og en ærlighed, som trådte man ind i et atelier med ophobede værker fra et langt kunstnerliv", Malene Birkelund, Fyens Stiftstidende.

Christian Pedersen stammede fra Bellinge, hvor forældrene havde et gartneri. Fra 1918 deltog han i A.C. Tersløses tegneundervisning ved Teknisk Skole i Odense, og i 1921 blev han optaget på Kunstakademiet i København, hvor han fik Aksel Jørgensen som lærer.

I 1926 afholdt man i Klostersalen i Odense den første ”Fynske Forårsudstilling”, og CPB debuterede her. ”Den fynske Forårsudstilling” blev i 1929 etableret som en egentlig kunstnersammenslutning – provinsens første af sin art – og CPB var medlem fra begyndelsen og resten af sit liv. Som gæsteudstillere på ”Den fynske Forårsudstilling” deltog Johannes Larsen og Fritz Syberg flere gange. Skønt sammenslutningen de første år helt i tidens ånd kun optog mandlige kunstnere, lykkedes det Christine Swane og Alhed Larsen at få lov til at deltage med billeder i 1933.

Ved den første Forårsudstilling vistes værker af både Otto og Thorvald Pedersen, og for at kunne skelne de mange Pedersen’er fra hinanden, gav journalister Christian Pedersen tilnavnet Bellinge, hvilket kunstneren siden brugte.

CPB holdt af at male portrætter og landskaber, men også at zoome ind på små insekter og blomster. Han arbejdede både i olie, akvarel, tusch og pastel.

Fra 1936 og til sin død boede CPB i et smukt naturområde i Solevad sydvest for Odense. I haven opførte han et atelier, som i sin udformning er stærkt inspireret af pavillonen til Den Frie Udstillingsbygning tegnet af J.F. Willumsen og opført i 1905 på Østerbro i København.

 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Bustur til Limfjorden
Torsdag den 21. juni 2018
Johs. V. Jensen Museet og Jenle

Nu to busser! Endnu få ledige pladser i bus to!

Kunstcamper, er det dig?
Mandag til fredag i uge 27 kl. 9-16
Johannes Larsen Museet

Campen er fuldt booket.

 

Ekspeditionstelt i haven
Uge 27 til 32 2018
Johannes Larsen Museet

Hvor grønt er græsset i Larsens have?

Grønne havebilleder og grønne fingre
Tirs. og tors. kl. 11-15 i uge 27 til 32
Johannes Larsen Museet

Har du grønne fingre?