Arne Haugen Sørensen: Lys og mørke

Tid: 9. januar - 13. marts 2016
Sted: Johannes Larsen Museet

"Betagende ... Stor udstilling på landsturné", Weekendavisen.

Udstillingsåbning fredag den 8. januar kl. 16. Kunstneren vil være til stede.

Arne Haugen Sørensen (f. 1932) er blandt Danmarks største nulevende malere. Han har gennem en lang kunstnerisk karriere udviklet et originalt udtryk med et klart afsæt i surrealismen.

 

"Det er en overvældende udstilling. Jeg var ikke færdig med den, da jeg forlod den", Claus Grymer, Kristeligt Dagblad.

**** "Som får jeg en injektion med paradis sprøjtet direkte i årerne", Malene Birkelund, Fyens Stiftstidende.

"Betagende". Ole Nørlyng, Weekendavisen.

"Hvad kan man forlange mere", Lise-Lotte Blom, Kunstavisen.

"berigende og udfordrende", Søren Thorsen, præst i Hannerup kirke. I Elbo Bladet.

 

Fra sindets afkroge

Arne Haugen Sørensens billeder forholder sig ofte til de arketypiske historier som vi kender dem fra bl.a. bibelen og den græske mytologi, men rummer som regel også dybere lag med herkomst i sindets mystiske, ubevidste afkroge. Værkerne tager ofte på et overfladisk niveau afsæt i kampen mellem det gode og det onde, og dykker man ned i billederne ser man, at disse kampe også udspiller sig mellem mennesket og dyret eller måske rettere mellem mennesket og dets indre dyr. I nogle værker tager dette indre dyr form af et voldsomt og irrationelt monster, der skildret med en humoristisk undertone bryder ud i billedplanets virkelighed som en trold i en æske, overrasker og chokerer.

Arne Haugen Sørensens malerier er på én gang både sprudlende kolorerede og et udtryk for en meget veludviklet og nuanceret farvesans.

Helt sin egen

Udstillingen præsenterer et bredt udsnit af denne originale kunstners produktion og placerer sig som den største Arne Haugen Sørensen udstilling i flere år. Interessante temaer så som: edens have, paradiset, dyret og mennesket, dyret og kvinden, livet og døden, forførelse og forvandling, erotik og meget mere behandles på denne udstilling og perspektiveres til forhold, der gør sig gældende i Fynboernes kunstneriske produktion, livsførelse og livssyn.

Arne Haugen Sørensens originale motiv og farvebrug placerer ham som en éner på den danske, ja, sågar den internationale kunstscene. Det er derfor en stor fornøjelse for Johannes Larsen Museet i samarbejde med kunstneren og udstillingsstederne: Skovgaard Museet, Sophienholm og Odsherred Kunstmuseum, at præsentere denne udstilling.

Kom med på rundvisning

Hver lørdag kl. 11 og søndag kl. 14 i udstillingsperioden er der gratis rundvisning for museets gæster i Arne Haugen Sørensen-udstillingen.

 

Spis farverne

Vi har ladet os inspirere af Arne Haugen Sørensens farver til en lækker salat og en dejlig suppe.

Tjek Kaffehuset
Arne Haugen Sørensen. Lys og mørke
Køb udstillingskataloget

120 sider og næsten 100 store illustrationer. Kan bruges både før og efter et udstillingsbesøg.

Se mere