Fra skibsfund til sejlende rekonstruktion

Tid: Torsdag d. 22. oktober kl. 16.30
Sted: Johannes Larsen Museet

Foredrag ved skibsrekonstruktør Vibeke Bischoff.

I forbindelse med Ege-ekspeditioner stiller vi skarpt på den danske eg og brugen af egetræer. Det emne kobles selvsagt nemt til historien om de sejlende vikinger herunder vikingeskibene af egetræ - hvilket bringer os til Ladby, hvor resterne af et sådan skib hviler i gravhøjen ved Odense Fjord.

I et foredrag på Johannes Larsen Museet d. 22. oktober kl. 16.30 stiller skibsrekonstruktør Vibeke Bischoff fra Vikingemuseet i Roskilde spørgsmålene:

Hvad kan vi lære af at forvandle et skibsaftryk til en sejlende rekonstruktion af et krigsskib fra 900? Skrogets konstruktion og opbygning fortæller om skibstype og besætningsstørrelse. Skrogets form fortæller, at skibet kunne sejle på lavt vand, men ikke om hvor hurtigt eller hvordan det kunne roes eller sejles. Hvordan rekonstrueres sejl og rig, når det ikke er bevaret, og hvordan håndteres et af vikingetidens langskibe i et moderne samfund?  

Udgangspunktet i foredraget er, at hvis de eksperimentelarkæologiske erfaringer skal kunne biddrage til forskningen i vikingetidens skibe er autenticitet og håndtering afgørende faktorer.
Vibeke Bischoff har rekonstrueret Ladbyskibet og har erfaring med såvel bygning af som sejlads med de sejlende fuldskalarekonstruktioner af Skuldelevskibene fra Roskilde. 

Der sælges Ladbykongens Øl og vand i pausen mellem foredrag og spørgsmålsrunde.

Pris: Gratis.

Arrangementet er støttet af Kerteminde Husflid.

 

 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Præsentation af Cartha
9. maj kl. 15
Johannes Larsen Museet

Velkommen til årets præsentation af CARTHA

Grete Jensen – Fynbomalernes ukendte keramiker
23. juni til 25. november 2018
Johannes Larsen Museet

Mange kender Sybergkeramik men de færreste kender Hans og Grete keramik, forlægget til Sybergkeramikken. Det vil Johannes Larsen Museet nu råde bod på.

GRØN – modernisten Christine Swane
19. maj til 9. september 2018
Johannes Larsen Museet

Velkommen i Christine Swanes grønne verden.

Sanketur med Julie A. Swane
29. maj kl. 13-15
Johannes Larsen Museet

Find ud af hvad naturens spisekammer byder på.