Within the Landscape

Tid: 20. juni - 21. september
Sted: Johannes Larsen Museet

Landskabsfotografier af Astrid Kruse Jensen

Astrid Kruse Jensen blev i 2013 inviteret til at skabe værker til Jægerhuset på Henne Kirkeby Kro. Hun blev inviteret til at gå i kunstneren og jægeren Johannes Larsens fodspor i anledningen af 100 året for hans første besøg i området ved Filsø. Det er blevet til en serie fotografier, der med deres drømmende udtryk spejler den smukke og samtidig barske natur i området ved Filsø.

Den danske maler Johannes Larsen (1867-1961) boede i godt 30 år i ugevis på Henne Kirkeby Kro, hvor han deltog i jagter og samtidig skabte nogle af sine vigtigste værker i og omkring Filsø (Læs også Erland Porsmoses artikel "Gud bevares, hvor jeg synes jeg har lov til at male Jylland"). Da søen langsomt blev drænet og næsten forsvandt i 1940'erne, forlod også Johannes Larsen dette sted. Filsø blev i 2012 reetableret og den storslåede natur, som Johannes Larsen skildrede, kan igen opleves.

Med afsæt i Johannes Larsens konkrete værktitler påbegyndte Astrid Kruse Jensen en rejse og fortælling ud i det storslåede landskab. En fortælling uden et narrativt forløb - uden start eller slutning - men en fortælling, der lægger op til betragterens fantasi. Udstyret med et gammelt polaroidkamera og forældede film trækker Astrid Kruse Jensen på mødet mellem fortid og nutid - mellem hvordan Johannes Larsen skabte sine værker, og hvordan hun som kunstner oplever det sted og de stemninger, han søgte. Astrid Kruse Jensen har ønsket at lade kemien blive en synlig del af motivet og med til at forme det endelige udtryk. Enkelte områder på fotografierne har ikke fæstnet motivet, mens andre steder påvirkes af kemien - og på de fleste af værkerne ligger kemien som et drømmende slør ned over hele motivet.

Astrid Kruse Jensen er uddannet ved The Gerrit Rietveld Academie i Holland og siden på Glasgow School of Art. Hun er repræsenteret i Martin Asbæk Gallery.

Pressen skriver:

Lisbeth Bonde, Kunsten.nu:
Within the Landscape er en mageløs smuk serie drømmebilleder, og ophængningen i de tre rum i Johannes Larsen Museet får det bedste frem i dem. Billederne bliver hængende på nethinden, længe efter at man har forladt Kerteminde. 

***** Henrik Wivel, Kristeligt Dagblad:
"Astrid Kruse Jensens fotografier er både konkrete og sjælelige landskaber..."    

**** Malene Birkelund, Fyens Stiftidende:
"... Til gengæld vil jeg gerne anbefale, at man bruger en af de kommende smukke sommerdage på denne udstilling og tager på et uundgåeligt trip ned ad Memory Lane til Barndommens Land..." 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Kunstfilm: Paula
Mandag den 22. januar kl. 19
Kerteminde Kino

Se den flotte film "Paula" om kunstneren Paula Modersohn-Becker - og få dertil en intro af museumsinspektør Malene Linell Ipsen.

Arkitekturværksted
Lør d. 10. til tors d. 15. feb 2018, kl. 10-15
Johannes Larsen Museet

Vinterferie: Design, tegn og byg dit fremtidshus

Tapetets sidste dag
Søndag den 28. januar kl. 14-18
Johannes Larsen Museet

Vær med på Ladbytapetets sidste dag på Johannes Larsen Museet.

Rundvisninger 2018
Hele 2018
Johannes Larsen Museet

Kom med på en af vores gratis introduktioner. Få et overblik her.