Within the Landscape

Tid: 20. juni - 21. september
Sted: Johannes Larsen Museet

Landskabsfotografier af Astrid Kruse Jensen

Astrid Kruse Jensen blev i 2013 inviteret til at skabe værker til Jægerhuset på Henne Kirkeby Kro. Hun blev inviteret til at gå i kunstneren og jægeren Johannes Larsens fodspor i anledningen af 100 året for hans første besøg i området ved Filsø. Det er blevet til en serie fotografier, der med deres drømmende udtryk spejler den smukke og samtidig barske natur i området ved Filsø.

Den danske maler Johannes Larsen (1867-1961) boede i godt 30 år i ugevis på Henne Kirkeby Kro, hvor han deltog i jagter og samtidig skabte nogle af sine vigtigste værker i og omkring Filsø (Læs også Erland Porsmoses artikel "Gud bevares, hvor jeg synes jeg har lov til at male Jylland"). Da søen langsomt blev drænet og næsten forsvandt i 1940'erne, forlod også Johannes Larsen dette sted. Filsø blev i 2012 reetableret og den storslåede natur, som Johannes Larsen skildrede, kan igen opleves.

Med afsæt i Johannes Larsens konkrete værktitler påbegyndte Astrid Kruse Jensen en rejse og fortælling ud i det storslåede landskab. En fortælling uden et narrativt forløb - uden start eller slutning - men en fortælling, der lægger op til betragterens fantasi. Udstyret med et gammelt polaroidkamera og forældede film trækker Astrid Kruse Jensen på mødet mellem fortid og nutid - mellem hvordan Johannes Larsen skabte sine værker, og hvordan hun som kunstner oplever det sted og de stemninger, han søgte. Astrid Kruse Jensen har ønsket at lade kemien blive en synlig del af motivet og med til at forme det endelige udtryk. Enkelte områder på fotografierne har ikke fæstnet motivet, mens andre steder påvirkes af kemien - og på de fleste af værkerne ligger kemien som et drømmende slør ned over hele motivet.

Astrid Kruse Jensen er uddannet ved The Gerrit Rietveld Academie i Holland og siden på Glasgow School of Art. Hun er repræsenteret i Martin Asbæk Gallery.

Pressen skriver:

Lisbeth Bonde, Kunsten.nu:
Within the Landscape er en mageløs smuk serie drømmebilleder, og ophængningen i de tre rum i Johannes Larsen Museet får det bedste frem i dem. Billederne bliver hængende på nethinden, længe efter at man har forladt Kerteminde. 

***** Henrik Wivel, Kristeligt Dagblad:
"Astrid Kruse Jensens fotografier er både konkrete og sjælelige landskaber..."    

**** Malene Birkelund, Fyens Stiftidende:
"... Til gengæld vil jeg gerne anbefale, at man bruger en af de kommende smukke sommerdage på denne udstilling og tager på et uundgåeligt trip ned ad Memory Lane til Barndommens Land..." 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Vinfestival
Torsdag d. 25 oktober kl. 19-22
Johannes Larsen Museet

Er du vild med vin? Så er det her noget for dig?

Kvinders vilkår som kunstnere
Onsdag den 31. oktober 2018 kl. 16.30
Johannes Larsen Museet

Kom til foredrag ved kunsthistoriker Lise Seisbøll Mikkelsen, der er medforfatter til bogen om udstillingsaktuelle Grete Jensen.

Mød brodøserne
Tirsdage kl. 11-14 og onsdage kl. 11-13
Johannes Larsen Museet

De frivillige brodøser kreerer smukke kopier i Villaen

Rejseberetning: På cykel fra Pisa til Danmark
Tirsdag den 6. november kl. 16.30-18
Johannes Larsen Museet

2.000 km i sporene på kunstnerbørnene Hans og Besse Syberg fra Italien til Danmark.