Vinkler og Ferlov

Tid: 25. januar – 23. marts 2014
Sted: Johannes Larsen Museet

Udstilling med kurve, akvareller og tryk. 

Bent Vinkler og Nina Ferlov har begge udspring i en kunsthåndværkertradition, og de bearbejder naturens former og materialer i deres kunst. Kunsthåndværker Bent Vinkler forbinder traditionel kurvemagerhåndværk med en klassisk skulpturel stilisme. Kurveskulpturer i menneskestørrelse, hvis grundmateriale er bundet med indfarvninger af silke, hør, flækket pil og simer, vil indtage den store sal på Johannes Larsen Museet.

Nina Ferlov er oprindeligt uddannet tekstilkunstner, og hun kombinerer ofte tryk med stoftrykklodser med akvarelmaleri på papir. Naturen og diverse mønstre er store  inspirationskilder, og hun er en detaljens mester, som gerne gengiver eksempelvis en mosplantes småbitte enkeltelementer.  

Johannes Larsen Museets signatur er 'museet for kunst og natur', og Nina Ferlov og Bent Vinkler har igennem flere år forberedt denne udstilling i en gensidig dialog med hinanden og den omgivende natur.
Der vil blive udgivet et katalog i forbindelse med udstillingen.

***** "livsbekræftende (...) Verden er måske nok på katastrofekurs, men i udstillingen med Nina Ferlovs tekstile papirarbejder og Bent Vinklers pileflet på Johannes Larsen Museet i Kerteminde er åndehullet så iltrigt vederkvægende, at man kan samle mod og kræfter nok til at gå den ødelæggende udvikling imod", Iben Friis Jensen, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis.

"...befriende! (...) Udstillingen er lettilgængelig og vil uden tvivl appellere også til mennesker, der måske ellers ikke så ofte går på museum", Lise-Lotte Blom, Kunstavisen.

Rundvisninger

Nina Ferlov rundviser i særudstillingen søndage i udstillingsperioden. Se mere her.

Tekster fra udstillingen

Du kan downloade tekster fra udstillingen nedenfor:

Rumpekurv (dansk og engelsk)
Løbbinding (dansk og engelsk)
Bent Vinkler (dansk og engelsk)
Nina Ferlov (dansk og engelsk)

 

Kalender

Graffitikirsebær
22. juli kl. 11-14
Johannes Larsen Museet

Har du lyst til at prøve at male med spray?

Bogudsalg i haven
22. juli kl. 10-16
Johannes Larsen Museet

Er du en læsehest?

Kirsebærfestival
20.-22. juli 2018
Johannes Larsen Museet

Søndag den 22. juli er der gratis entré i anledning af Kirsebærfestivalen.

Sommersjov Sommerskole
6.-10. august kl. 8-15
Kerteminde

Unikt tilbud til børn i uge 32