Den Fynske Forårsudstilling

Tid: 28. marts – 1. juni 2014
Sted: Johannes Larsen Museet

Kunstnersammenslutning fejrer 85 års jubilæum.

Den Fynske Forårsudstilling er en kunstnersammenslutning, der har eksisteret siden 1929, med en årlig udstilling i påsken på Filosofgangen i Odense. Den Fynske Forårsudstilling er med sine 85 år den ældste provins-kunstnersammenslutning udenfor København. I forbindelse med Filosofgangen istandsættelse er udstillingen flyttet til Johannes Larsen Museet i 2014. 

Både Johannes Larsen og Fritz Syberg bakkede i den grad op om Den Fynske Forårsudstilling og udstillede deres værker igennem sammenslutningen. Det samme gjorde både Alhed Larsen, Christine Swane og Sybergs børn. Set i den kontekst er det ganske relevant, at Den Fynske Forårsudstilling fylder Johannes Larsen Museets udstillingssale i år.

Kunst, litteratur og musik
Den sidste halve snes år har Den Fynske Forårsudstilling haft tradition for at udgive en mindre digt- prosasamling, med tilhørende arbejder på papir af de udstillende kunstnere. I år deltager Sissel Bergfjord med 3 underfundige meget billeddannende tekster; Cut-outs og readymades kalder hun dem selv, med referencer og tak til Peter Seeberg, Simone de Beauvoir, Pentii saarikoski, Beate Grimsrud og Peter Clement Woetmann for lån af ord.

Bestil udstillingskatalog her.

I forbindelse med udstillingen og kataloget er der udgivet en CD med Morten Øberg og Morten Nordal. Det er muligt at høre de to musikere samt oplæsning af Forfatter Sissel Bergfjord til en koncert torsdag d. 8. maj kl. 19.00 (pris: 80 kr.) på museet. Læs mere om koncerten her.

Udstillende kunstnere:
Lars Abrahamsen, Helle Baslund, Jens Bohr, Erik Enevold, P.O. Hansen, Søren Hillerup Vaag, Frede Troelsen, Birgitte Thorlacius, Sys Svinding, G. Rune Sundien, Külli Suitso, Hanne Skyum, Anne S. Heiberg, Poul Lee, Anette Holdensen, Tove Hummel, Michael Isling, Keld Moseholm og Thorkild H. Larsen.

Hvis du vil vide mere om historien bag Den Fynske Forårsudstilling, så download artikel her.

Rundvisninger ved de udstillende kunstnere på udvalgte dage. Se mere her.

 

"Anne Skamstrup Heibergs hjørne af raderinger af mænd som Tarzan og Torkild Hansen er udstillingens poetiske indslag i stærk konkurrence med Sys Svindings bløde marmorbøger og Birgitte Thorlacius gennemsigtige insekter. Det er trygt og rart, og det samme er gensynet med lokale navne som P. O. Hansen, Annette Holdensen, Erik Enevold og Frede Troelsen, hvis faglige niveau lægger en sikker bund, og hvis sammenspillede musikalitet sikrer en god klang", Malene Birkelund, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis.

 

 

 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Talk med Erland Porsmose og Niels Erik Skovballe
d. 12. marts 2020, kl. 17-18.30
Johannes Larsen Museet

Billedkunst

Rundvisning i særudstillingen
lørdag og søndag kl. 14
Johannes Larsen Museet

Oplev kunsten med guide

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø
5. april og 7. august 2020
P-pladsen ved Henne Kirke, Strandvejen 238, 6854

Vi følger i Fynbomaleren Johannes Larsens fodspor

Æggejagt
6.-12. april
Johannes Larsen Museet

Kom forbi påsken og gå på æggejagt i haven!