Den Fynske Forårsudstilling

Tid: 28. marts – 1. juni 2014
Sted: Johannes Larsen Museet

Kunstnersammenslutning fejrer 85 års jubilæum.

Den Fynske Forårsudstilling er en kunstnersammenslutning, der har eksisteret siden 1929, med en årlig udstilling i påsken på Filosofgangen i Odense. Den Fynske Forårsudstilling er med sine 85 år den ældste provins-kunstnersammenslutning udenfor København. I forbindelse med Filosofgangen istandsættelse er udstillingen flyttet til Johannes Larsen Museet i 2014. 

Både Johannes Larsen og Fritz Syberg bakkede i den grad op om Den Fynske Forårsudstilling og udstillede deres værker igennem sammenslutningen. Det samme gjorde både Alhed Larsen, Christine Swane og Sybergs børn. Set i den kontekst er det ganske relevant, at Den Fynske Forårsudstilling fylder Johannes Larsen Museets udstillingssale i år.

Kunst, litteratur og musik
Den sidste halve snes år har Den Fynske Forårsudstilling haft tradition for at udgive en mindre digt- prosasamling, med tilhørende arbejder på papir af de udstillende kunstnere. I år deltager Sissel Bergfjord med 3 underfundige meget billeddannende tekster; Cut-outs og readymades kalder hun dem selv, med referencer og tak til Peter Seeberg, Simone de Beauvoir, Pentii saarikoski, Beate Grimsrud og Peter Clement Woetmann for lån af ord.

Bestil udstillingskatalog her.

I forbindelse med udstillingen og kataloget er der udgivet en CD med Morten Øberg og Morten Nordal. Det er muligt at høre de to musikere samt oplæsning af Forfatter Sissel Bergfjord til en koncert torsdag d. 8. maj kl. 19.00 (pris: 80 kr.) på museet. Læs mere om koncerten her.

Udstillende kunstnere:
Lars Abrahamsen, Helle Baslund, Jens Bohr, Erik Enevold, P.O. Hansen, Søren Hillerup Vaag, Frede Troelsen, Birgitte Thorlacius, Sys Svinding, G. Rune Sundien, Külli Suitso, Hanne Skyum, Anne S. Heiberg, Poul Lee, Anette Holdensen, Tove Hummel, Michael Isling, Keld Moseholm og Thorkild H. Larsen.

Hvis du vil vide mere om historien bag Den Fynske Forårsudstilling, så download artikel her.

Rundvisninger ved de udstillende kunstnere på udvalgte dage. Se mere her.

 

"Anne Skamstrup Heibergs hjørne af raderinger af mænd som Tarzan og Torkild Hansen er udstillingens poetiske indslag i stærk konkurrence med Sys Svindings bløde marmorbøger og Birgitte Thorlacius gennemsigtige insekter. Det er trygt og rart, og det samme er gensynet med lokale navne som P. O. Hansen, Annette Holdensen, Erik Enevold og Frede Troelsen, hvis faglige niveau lægger en sikker bund, og hvis sammenspillede musikalitet sikrer en god klang", Malene Birkelund, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis.

 

 

 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Vinfestival
Torsdag d. 25 oktober kl. 19-22
Johannes Larsen Museet

Er du vild med vin? Så er det her noget for dig?

Kvinders vilkår som kunstnere
Onsdag den 31. oktober 2018 kl. 16.30
Johannes Larsen Museet

Kom til foredrag ved kunsthistoriker Lise Seisbøll Mikkelsen, der er medforfatter til bogen om udstillingsaktuelle Grete Jensen.

Mød brodøserne
Tirsdage kl. 11-14 og onsdage kl. 11-13
Johannes Larsen Museet

De frivillige brodøser kreerer smukke kopier i Villaen

Rejseberetning: På cykel fra Pisa til Danmark
Tirsdag den 6. november kl. 16.30-18
Johannes Larsen Museet

2.000 km i sporene på kunstnerbørnene Hans og Besse Syberg fra Italien til Danmark.