Smålandsbilleder - Jens Bohr og Sven Ljungberg

Tid: 12. marts -16. juni
Sted: Johannes Larsen Museet

Den smålandske natur i grafik af Sven Ljungberg og Jens Bohr.

En grafik-udstilling om naturen i Småland med to kunstnere fra henholdsvis Småland og Fyn.

Ljungberg 100 år i 2013

Sven Ljungberg, der ville være fyldt 100 år i år, præsenteres dels med en serie sort/hvide træsnit (xylografier) og dels en række større farvetræsnit. Den sort-hvide serie handler om den svenske botaniker Carl von Linné. Linné er født i Småland, og Linnés gård ligger ikke langt fra Ljungby, hvor Sven Ljungberg boede og arbejdede, og hvor hans museum befinder sig. Der er fremstillet en bog, der indholder hele serien, og som er trykt direkte fra stokkene. Ljungbergs farvetræsnit forestiller fugle, træer og blomster i et enkelt og fortællende farve- og formsprog.

Poetik billedlotteri

Jens Bohr præsenteres med de originale træsnit til billedlotteriet "Der ligger et hus i Skoven". Det er et billedlotteri, hvor hvert billede er knyttet til en tekst af digteren Eske K. Mathiesen. Billedlotteriet udgives i forbindelse med udstillingen. Desuden præsenteres en række andre træsnit og litografier. Alle de udstillede værker er skabt udfra oplevelser i den smålandske natur, hvor Jens Bohr er kommet gentagne gange. Jens Bohr bor på Hindsholm nord for Kerteminde.

Johannes Larsen Museets stærke tilknytning til det smålandske landskab hænger sammen med Johannes Larsens - og kunstnerne omkring ham - tilbagevendende arbejde med den smålandske natur i forbindelse med deres mange ophold på Larsen-familiens går, Båxhult, i Småland.

Udstillingen er blevet til i et samarbejde med Ljungbergmuseet i Ljungby, hvor udstillingen vises fra april 2013.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/31pk0yFr1uc?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø september
27. september 2018
Filsø

Kultur- og naturformidler Merete Vigen arrangerer ture til Filsø

NATURE – Home & Workplace
15. september til 9. december 2018
Johannes Larsen Museet

Få en storslået naturoplevelse sammen med en række fremtrædende nordiske billedkunstnere, der alle har det tilfælles, at de bor og arbejder i naturen.

Koncert med HUSH. UDSOLGT
4. oktober 2018 kl. 20
Johannes Larsen Museet

Oplev skønne HUSH i smukke rammer.

Efterårsferie: Hvordan vil du (helst) bo i naturen?
Uge 42, man. til fre. kl. 11-15
Johannes Larsen Museet

Bliv inspireret og skab skønne installationer og sjove malerier.