Smålandsbilleder - Jens Bohr og Sven Ljungberg

Tid: 12. marts -16. juni
Sted: Johannes Larsen Museet

Den smålandske natur i grafik af Sven Ljungberg og Jens Bohr.

En grafik-udstilling om naturen i Småland med to kunstnere fra henholdsvis Småland og Fyn.

Ljungberg 100 år i 2013

Sven Ljungberg, der ville være fyldt 100 år i år, præsenteres dels med en serie sort/hvide træsnit (xylografier) og dels en række større farvetræsnit. Den sort-hvide serie handler om den svenske botaniker Carl von Linné. Linné er født i Småland, og Linnés gård ligger ikke langt fra Ljungby, hvor Sven Ljungberg boede og arbejdede, og hvor hans museum befinder sig. Der er fremstillet en bog, der indholder hele serien, og som er trykt direkte fra stokkene. Ljungbergs farvetræsnit forestiller fugle, træer og blomster i et enkelt og fortællende farve- og formsprog.

Poetik billedlotteri

Jens Bohr præsenteres med de originale træsnit til billedlotteriet "Der ligger et hus i Skoven". Det er et billedlotteri, hvor hvert billede er knyttet til en tekst af digteren Eske K. Mathiesen. Billedlotteriet udgives i forbindelse med udstillingen. Desuden præsenteres en række andre træsnit og litografier. Alle de udstillede værker er skabt udfra oplevelser i den smålandske natur, hvor Jens Bohr er kommet gentagne gange. Jens Bohr bor på Hindsholm nord for Kerteminde.

Johannes Larsen Museets stærke tilknytning til det smålandske landskab hænger sammen med Johannes Larsens - og kunstnerne omkring ham - tilbagevendende arbejde med den smålandske natur i forbindelse med deres mange ophold på Larsen-familiens går, Båxhult, i Småland.

Udstillingen er blevet til i et samarbejde med Ljungbergmuseet i Ljungby, hvor udstillingen vises fra april 2013.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/31pk0yFr1uc?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Kunstfilm: Paula
Mandag den 22. januar kl. 19
Kerteminde Kino

Se den flotte film "Paula" om kunstneren Paula Modersohn-Becker - og få dertil en intro af museumsinspektør Malene Linell Ipsen.

Arkitekturværksted
Lør d. 10. til tors d. 15. feb 2018, kl. 10-15
Johannes Larsen Museet

Vinterferie: Design, tegn og byg dit fremtidshus

Tapetets sidste dag
Søndag den 28. januar kl. 14-18
Johannes Larsen Museet

Vær med på Ladbytapetets sidste dag på Johannes Larsen Museet.

Rundvisninger 2018
Hele 2018
Johannes Larsen Museet

Kom med på en af vores gratis introduktioner. Få et overblik her.