Øl, digte og dig

Tid: 1.- 4. oktober 2013
Sted: Johannes Larsen Museet, Kaffehuset

To digtere og en ølbrygger har brug for DIG til at lave kunst.

Fernisering: 1. oktober kl. 14. Læs mere om ferniseringen her.
Mød kunstbrygger Bo Rino Christiansen: 2. og 3. oktober kl. 12-15.30

I fin tråd med Kaffehusets historie, hvor Alhed i sin tid bryggede familiens øl, udstilles der her en kombination af øl og litteratur.

De gyldne dråber - øllet - er brygget af kunstbrygger Bo Rino Christiansen. Øllet er brygget af lokale råvarer fra Sydfyn, Midtfyn og Nordøstfyn. Øllene er brygget på fire forskellige steder på Fyn.

Øl med digte
På øllenes etiketter er skrevet digte af digterne Peter Adolphsen og Vagn Remme. De i alt 21 tekster er hver især så korte, at de kan være på én øl-etikette. Teksterne kan læses sammenhængende uanset, hvor man begynder i rækkefølgen, og de kan læses sammenhængende, selvom der mangler en eller flere af teksterne.

Gennem dufte og smagsoplevelser opleves litteraturen og øllet i en sammensat helhed, hvor alle komponenter har hver deres rolle for at helheden bliver sublim.

Uden publikum intet kunstværk
Udstillingen lægger op til, at gæsten/beskueren skal nyde de udstillede genstande og derved blive et aktiv i forståelsen af udstillingen. Gæsten skal opleve sit eget NU midt i installationen.

Det er forgængeligheden, der er den centrale motor for, hvad oplevelsen af værket gælder. Men ikke nok med det, publikum har også en opgave. For uden publikums nærvær og aktivitet intet kunstværk. Publikum læser teksterne på ølflaskerne og finder ud af, at de skal tage øllet, åbnes flasken og drikke øllen, altså så at sige ødelægge kunstværket.

Forgængelige dele og foranderlig helhed
Det er en særlig glæde at have Peter Adolphsen med om bord. Peter Adolphsen har flere internationalt kapable udgivelser bag sig og har i flere omgange skrevet i denne særlige genre, hvor hver tekst udgør en lille del af en helhed, og hvor helheden ikke tabes, selv om en tekst forsvinder. Blot forandres helheden til at blive noget nyt.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Kulturfabrikken og Kulturkaravanen. Udstillingen er støttet af Kulturregion Fyn. Læs mere om projektet her.

 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Holm og Kalv
1. december 2018 til 17. marts 2019
Johannes Larsen Museet

Med Rylen til ubeboede øer.

Johannes Larsens fødselsdag
Tirsdag d. 27. december kl. 10-16
Johannes Larsen Museet

Fri entré hele dagen. 

Skal der være fest...
27. december 2018 kl. 11-15
Johannes Larsen Museet

... så lad der være fest! Lav din helt egen nytårshat.

Rundvisninger 2019
Hele 2019
Johannes Larsen Museet

Kom med på en af vores gratis introduktioner. Få et overblik her.