Øl, digte og dig

Tid: 1.- 4. oktober 2013
Sted: Johannes Larsen Museet, Kaffehuset

To digtere og en ølbrygger har brug for DIG til at lave kunst.

Fernisering: 1. oktober kl. 14. Læs mere om ferniseringen her.
Mød kunstbrygger Bo Rino Christiansen: 2. og 3. oktober kl. 12-15.30

I fin tråd med Kaffehusets historie, hvor Alhed i sin tid bryggede familiens øl, udstilles der her en kombination af øl og litteratur.

De gyldne dråber - øllet - er brygget af kunstbrygger Bo Rino Christiansen. Øllet er brygget af lokale råvarer fra Sydfyn, Midtfyn og Nordøstfyn. Øllene er brygget på fire forskellige steder på Fyn.

Øl med digte
På øllenes etiketter er skrevet digte af digterne Peter Adolphsen og Vagn Remme. De i alt 21 tekster er hver især så korte, at de kan være på én øl-etikette. Teksterne kan læses sammenhængende uanset, hvor man begynder i rækkefølgen, og de kan læses sammenhængende, selvom der mangler en eller flere af teksterne.

Gennem dufte og smagsoplevelser opleves litteraturen og øllet i en sammensat helhed, hvor alle komponenter har hver deres rolle for at helheden bliver sublim.

Uden publikum intet kunstværk
Udstillingen lægger op til, at gæsten/beskueren skal nyde de udstillede genstande og derved blive et aktiv i forståelsen af udstillingen. Gæsten skal opleve sit eget NU midt i installationen.

Det er forgængeligheden, der er den centrale motor for, hvad oplevelsen af værket gælder. Men ikke nok med det, publikum har også en opgave. For uden publikums nærvær og aktivitet intet kunstværk. Publikum læser teksterne på ølflaskerne og finder ud af, at de skal tage øllet, åbnes flasken og drikke øllen, altså så at sige ødelægge kunstværket.

Forgængelige dele og foranderlig helhed
Det er en særlig glæde at have Peter Adolphsen med om bord. Peter Adolphsen har flere internationalt kapable udgivelser bag sig og har i flere omgange skrevet i denne særlige genre, hvor hver tekst udgør en lille del af en helhed, og hvor helheden ikke tabes, selv om en tekst forsvinder. Blot forandres helheden til at blive noget nyt.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Kulturfabrikken og Kulturkaravanen. Udstillingen er støttet af Kulturregion Fyn. Læs mere om projektet her.

 

Det sker på museet

Foredrag, udstillinger, koncerter og meget mere. 

Se kalender her

Kalender

Talk med Erland Porsmose og Niels Erik Skovballe
d. 12. marts 2020, kl. 17-18.30
Johannes Larsen Museet

Billedkunst

Rundvisning i særudstillingen
lørdag og søndag kl. 14
Johannes Larsen Museet

Oplev kunsten med guide

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø
5. april og 7. august 2020
P-pladsen ved Henne Kirke, Strandvejen 238, 6854

Vi følger i Fynbomaleren Johannes Larsens fodspor

Æggejagt
6.-12. april
Johannes Larsen Museet

Kom forbi påsken og gå på æggejagt i haven!