Alheds drivhus sat i stand

29. juli 2014 | Johannes Larsen Museet

Ved hjælp af frivillige og energiske kræfter er det lille drivhus ved Værkstedet blevet sat i stand og er nu åbent for museets gæster. Drivhuset, som er bygget op ad sydsiden på en forbindelsesmur, der løber mellem Villaen og Værkstedet, er et smalt, aflangt rum, og i mange år har vildtvoksende vinranker været det eneste, der huserede i det lille drivhus.

"Tidligere var drivhuset delt i to rum,"fortæller Ane Talbot, Johannes Larsens barnebarn. "I det bagerste rum var der grønne druer, og i det foreste rum var der blå druer. Midt i drivhuset var der et arbejdsbord til omplatning m.m., men drivhuset var hovedsageligt et 'drue-hus'."

Det er Else Marie Mortensen (billede) - som både er frivillig og ansat som kustode ved museet - der har været primus motor i istandsættelsen af drivhuset. Og lige nu står det i fuldt flor med både tomater, peberfrugter, agurker og ikke mindst grønne druer. De gode grøntsager og frugter, der bliver dyrket i drivhuset, bliver selvfølgelig brugt i Kaffehuset, og på den måde kommer drivhuset atter til sin ret ved at producere fødevarer til fortæring på Møllebakken.

Nyheder

Larsens oldebarn, Kamilla Talbot, udstiller på Rigshospitalet
6. juli 2018
Johannes Larsen Museet

Æblet falder ikke langt fra stammen, og Alhed og Johannes Larsens kreativitet og æstetiske sans er selvfølgelig gået i arv.

Kreative dage på KunstCamp
5. juli 2018
Johannes Larsen Museet

32 skønne børn fra blandt andet Odense, Kerteminde, Nyborg og Sydfyn er på KunstCamp på Johannes Larsen Museet i denne uge. Og de suger til sig.

Udstillingen VIEW nomineret til Den Fynske Kulturpris
3. juli 2018
Johannes Larsen Museet

Det er ottende gang, Den Fynske Kulturpris bliver uddelt. Prisen går til en kulturbegivenhed eller et værk af høj kunstnerisk eller kulturhistorisk kvalitet, der i årets løb har givet publikum en særlig oplevelse.

Nye ophængninger i Køjerne
3. juli 2018
Johannes Larsen Museet

6 mikroudstillinger i Køjerne på Johannes Larsen Museet er nu åbne. Efter endt renovering af Køjerne er der endelig værker på væggene i alle rum.