Som uskyldige bamser

12. februar 2020 | Johannes Larsen Museet

Johannes Larsen Museet har bamsetema i vinterferien 2020, hvor der er  bamseværksted med snedker Niels Brandt.

Inspireret af udstillingen ”I kunstens bjørnetjeneste” med Niels Erik Skovballe der åbnede den 31. januar 2020, inviterer Johannes Larsen Museet indenfor i bamseværkstedet i uge 7.

Bamseværksted med Niels Brandt

Snedker Niels Brandt og hans assistenter står klar til at åbne værkstedet for alle bamseglade gæster. Her kan du kan lære at lave møbler til din helt egen miniaturebamse. Miniaturebamser, materialer og hjælp til at bygge møbler og sy puder og dyner indgår som en del af værkstedsaktiviteten. Alt hvad du skal gøre er at komme forbi og slå dig løs i bamseværkstedet den 11-13. februar kl. 11-15.

Eventyrrummet

Kig også forbi Eventyrrummet og lav din helt egen bamse-collage. Ligesom i bamseværkstedet ligger alt materiale klar til dig, så du behøver hverken medbringe bløde bamser, papir, sakse, lim eller farver. Vi har det hele.

Aktiviteten er åben i udstillingens åbningstid og gratis, når entréen er betalt (børn og unge u.18 år gratis)

Skovballes Bamser

Den fynske kunstner Niels Erik Skovballe står bag den nye udstilling ”I kunstens bjørnetjeneste” på Johannes Larsen Museet. I mange af Skovballes værker går bamsemotivet igen, og det er det, der har inspireret museets børneaktiviteter.

Om bamsen fortæller Skovballe, at bamsen ikke er noget tilfældigt valg i hans kunst, men en måde at invitere beskueren ind i værket.

”Bamsen bliver identifikationsobjektet i billedet. Når vi står over for et kunstværk, bør vi træde ind i det som en uskyldig bamse”, siger Niels Erik Skovballe.

 

Læs mere om vinterferien her.

Læs mere om Eventyrrummet her.

Læs mere om udstillingen og rundvisninger her.

Nyheder

Johannes Larsen Museet genåbner 26. maj
8. maj 2020
Johannes Larsen Museet

Efter regeringens udmelding af dags dato glæder vi os til snart at kunne åbne Johannes Larsen Museet igen.

Nyt Syberg-værk til samlingen
5. maj 2020
Johannes Larsen Museet

En fornem testamentarisk gave har givet mulighed for indkøb af Fritz Sybergs værk "Sildebåde ved kajen i Kerteminde" fra 1907.

Larsens lærke fejrer Befrielsen
4. maj 2020
Johannes Larsen Museet

I en ny plakat, der snart vil kunne opleves udvalgte steder, er Johannes Larsens lærke blevet et frihedssymbol for Danmarks Befrielse i 1945.

Atelieret sættes i stand
1. maj 2020
Johannes Larsen Museet

Mens museet er lukket, har vi benyttet tiden til et omfattende og vigtigt projekt: En tiltrængt istandsættelse og nyophængning af Johannes Larsens atelier.