Kerteminde-udstilling rejser nordpå

15. januar 2020 | Johannes Larsen Museet

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

“Vi må hellere få ryddet indgangen for sne”. Forberedelserne til åbningen er nogle andre. Men udstillingen er den samme, da Nuuk Kunstmuseum i fredags åbnede udstillingen NATURE Home & Workplace, som oprindeligt blev vist på Johannes Larsen Museet i 2018.

Udstilling med rejsefeber

Udstillingen blev skabt i samarbejde med billedkunstner og kurator Lisbeth Eugenie Christensen. Året efter, i 2019, var den i Småland på Ljungbergmuseet, og nu er turen kommet til Grønland og Nuuk Kunstmuseum. Udstillingen er et vue over 12 nordiske kunstnere og deres liv og arbejde i pagt med naturen. Som inspiration, motivverden og som nødvendighed.

”Det er en stærk udstilling, som der ligger et enormt arbejde og hjerteblod i”, fortæller leder af Johannes Larsen Museet, Jeppe Priess Gersbøll, der var i Nuuk for at åbne udstillingen der.

Air Greenland præsenterer Larsens dagbøger

For Johannes Larsen, der deltog i fugleekspeditionen langs Grønlands vestkyst i 1925, var Grønland måske hans livs rejse. En rejse der i 2019 fik sit varige dokument ved Ny Carlsbergfondet med udgivelsen af Johannes Larsens dagbøger fra togtet fyldt med en skatkiste af tegninger og betragtninger om rejsen i menneskenes land - og fuglenes! Bogen bliver netop denne måned præsenteret i Air Greenlands magasin.

 

"Klar blaa Luft, let Bris fra N", der endnu kan købes i museets webshop og i butikken på Johannes Larsen Museet.

Læs mere om udstillingen her.

Nyheder

Varmt og kærligt portræt udvalgt
18. marts 2020
Johannes Larsen Museet

Blandt 12 flotte børneportrætter har Johannes Larsen Museet udvalgt et varmt og kærligt billede til dronningen på hendes 80 års fødselsdag.

Museet holder lukket
12. marts 2020
Johannes Larsen Museet

Johannes Larsen Museet er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Som uskyldige bamser
12. februar 2020
Johannes Larsen Museet

Johannes Larsen Museet har bamsetema i vinterferien 2020, hvor der er bamseværksted med snedker Niels Brandt.

Et liv i kunstens bjørnetjeneste
27. januar 2020
Johannes Larsen Museum

Ny retrospektiv udstilling præsenterer kunstneren Niels Erik Skovballe, som i sit hjem har skabt en uudtømmelig motivverden til sin kunst.