Fuglekunsten bygger rede i Kerteminde

23. januar 2020 | Johannes Larsen Museet

Jens Christensen: Rørdrum. 2019

Johannes Larsen Museet udbygger sin samling af fugleværker og indfører verdens første triennale for fuglekunst.

Udstillingen Fugl 2019, der åbnede i september, nærmer sig nu sin afslutning. Men fuglekunsten fortsætter på Johannes Larsen Museet.

”Fugl 2019 er ikke en tilfældig udstilling. Fuglekunst er en del af Johannes Larsen Museets satsning og strategi, både hvad angår samling og formidling”, siger leder af Johannes Larsen Museet Jeppe Priess Gersbøll.

Ny fugl til samlingen

Et af udstillingen Fugl 2019’s markante værker, ”Rørdrum” af Jens Overgaard Christensen, får da heller ikke lov at trække videre. Det skal nemlig være en del af Johannes Larsen Museets samling af fuglekunst. En samling, der er blevet bygget op gennem en årrække, og som museet ønsker fortsat at udvide.

Triennale for fuglekunst

Det bliver heller ikke sidste gang, at Johannes Larsen Museet udsender et ”open call” for fuglekunst. Fremover skal det nemlig være en tilbagevendende begivenhed, at museet gør status over fuglen i samtidskunsten.

”Kunstnere i hele landet kan derfor spidse blyanten, mejslen, penslen og telelinsen – eller hvad der nu er brug for for at skabe den fuglekunst, der skal definere Fugl 2022. Vi glæder os til at se, hvad vej fuglekunsten bevæger sig i fremtiden”, siger Jeppe Priess Gersbøll.

Et sted med plads til fuglene

Satsning på fuglekunsten på Johannes Larsen Museet bygger på kunstneren Johannes Larsens store interesse for netop fuglen. Ikke bare som motiv for sin kunst, men som en vigtig del af naturen og verden i det hele taget.

Johannes Larsen skabte sit hjem, så der var plads til fuglene i havens træer, i dueslaget, i hønsegården og i de mange stærekasser på gavlen. Desuden gik han aktivt ind for naturfredningssagen og var i sine sidste år formand for Danmarks Naturfond. At lade fuglene få en central plads i Johannes Larsen Museet fremtidig strategi og satsning ligger dermed fint i forlængelse af stedets ånd.

Læs med om udstillingen Fugl 2019 her

 

Nyheder

Som uskyldige bamser
12. februar 2020
Johannes Larsen Museet

Johannes Larsen Museet har bamsetema i vinterferien 2020, hvor der er bamseværksted med snedker Niels Brandt.

Et liv i kunstens bjørnetjeneste
27. januar 2020
Johannes Larsen Museum

Ny retrospektiv udstilling præsenterer kunstneren Niels Erik Skovballe, som i sit hjem har skabt en uudtømmelig motivverden til sin kunst.

Fuglekunsten bygger rede i Kerteminde
23. januar 2020
Johannes Larsen Museet

Johannes Larsen Museet udbygger sin samling af fugleværker og indfører verdens første triennale for fuglekunst.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020
Johannes Larsen Museet

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.