Atelieret sættes i stand

01. maj 2020 | Johannes Larsen Museet

Mens museet er lukket, har vi benyttet tiden til et omfattende og vigtigt projekt: En tiltrængt istandsættelse og nyophængning af Johannes Larsens atelier. Eller “værksted”, som han omtalte det.

Arbejdet sker som led i en større istandsættelse og fremtidssikring af arkitekten Carl Petersens fine bygning fra 1916-17, der rummer Johannes og Alhed Larsens atelierer samt vinterhaven. Efter omhyggelig dokumentation og gennemgang af væggene er der blevet puslet og repareret skader, spartlet og slebet, og snart skal der males. Alt gjort efter bedste forståelse for rummets arkitektoniske og kunsthistoriske betydning samt ånden på stedet.

Siden åbningen af Johannes Larsen Museet i 1986, hvor en gennemgribende restaurering fandt sted, har Larsens værksted udgjort et omdrejningspunkt på museet.

Dette er hjertekammeret i kunstnerhjemmet og selve det sted, hvor man skal kunne opleve, hvad Johannes Larsen ville med sin kunst og forstå hans livsprojekt.

En god del af ophængningen og indretningen videreføres og reetableres i tråd med vores viden om forholdene på Larsens tid, og flere billeder hører simpelthen til atelieret. For genkendelighed og kontinuitet, ja sommerfuglestøvet, er vigtigt. Samtidig vil værkstedet blive videreudviklet som det centrale “fortællerum”, hvor fuglekunsten, ekspeditionerne, landskaberne og samspillet mellem natur, liv og kunst på Møllebakken kan udfoldes endnu tydeligere i tråd med museets samling og hovedfortælling. En fast ophængning, der samtidig afspejler rummets oprindelige funktion som levende kunstnerisk arbejdssted gennem årtier. Vi glæder os til at dele det hele med jer, når museet åbner igen. Fortsættelse følger, når nyophængningen tager form.

Nyheder

Publikum er tilbage
2. juni 2020
Johannes Larsen Museet

Johannes Larsen Museets gæster har glædet sig til atter at kunne besøge Møllebakken. Og det har de i den grad gjort efter genåbningen af museet.

Johannes Larsen Museet genåbner 26. maj
8. maj 2020
Johannes Larsen Museet

Efter regeringens udmelding af dags dato glæder vi os til snart at kunne åbne Johannes Larsen Museet igen.

Nyt Syberg-værk til samlingen
5. maj 2020
Johannes Larsen Museet

En fornem testamentarisk gave har givet mulighed for indkøb af Fritz Sybergs værk "Sildebåde ved kajen i Kerteminde" fra 1907.

Larsens lærke fejrer Befrielsen
4. maj 2020
Johannes Larsen Museet

I en ny plakat, der snart vil kunne opleves udvalgte steder, er Johannes Larsens lærke blevet et frihedssymbol for Danmarks Befrielse i 1945.