Ung kunst i Kerteminde

30. oktober 2019 | Johannes Larsen Museet

Unge står bag store kunstværker i Kerteminde by.

I øjeblikket kan man opleve nogle meget store og iøjnefaldende kunstværker i Kerteminde. De er skabt af unge fra byen, der deltog i en kunstcamp i Sybergs Atelier arrangeret i et samarbejde mellem Johannes Larsen Museet og Kerteminde Kommune.

”Det har været et meget spændende forløb, hvor vi har haft fat i en målgruppe af unge, som er mere sårbare og dermed får endnu større glæde af det mentale løft, som kunsten er så god til at give.” fortæller museumsinspektør Birgitte Kjøller.

Østfyns Museer har længe haft fokus på de potentialer, der ligger i at arbejde med kunsten som katalysator for at højne den mentale sundhed. Kunstcampen er et nyt eksempel på dette.

Grafittikunstner lærer fra sig

"Det er ren fornøjelse", fortæller grafittikunstneren RexOne, der har været tilknyttet projektet. Han har stor erfaring med at inddrage andre i graffitiens verden og brænder for den gejst, de unge har.

”Det er et meget taknemmeligt arbejde. De unge mennesker har en energi på det og en tilgang til det, som kan noget helt særligt. Det er også det indhold, de kan bidrage med. Alle de tanker de gør sig og den entusiasme, de gør det med”, fortæller han.

Oplev de unges kunst

Ved Kerteminde Renæssancehavn ses et hoved, som er fyldt med Facebook, Snapchat og andre (tidskrævende) ting, mens man til gengæld kan se det blomstre ud af et andet ved Nordre Kirkerist.

Du kan opleve de unges værker frem til 1. december på følgende steder:

  • Kerteminde Rutebilstation
  • Nordre Kirkerist
  • Renæssancehavnen
  • Sybergs Atelier

Tak til Kulturregion Fyn for at støtte campen og til Kerteminde Kommune, Plads til Alle, og RexOne for samarbejdet.

Og endelig en kæmpe tak til de skønne, dygtige unge for et super godt samarbejde!

Nyheder

Varmt og kærligt portræt udvalgt
18. marts 2020
Johannes Larsen Museet

Blandt 12 flotte børneportrætter har Johannes Larsen Museet udvalgt et varmt og kærligt billede til dronningen på hendes 80 års fødselsdag.

Museet holder lukket
12. marts 2020
Johannes Larsen Museet

Johannes Larsen Museet er lukket for publikum til og med 13. april, og alle arrangementer i perioden er aflyst.

Som uskyldige bamser
12. februar 2020
Johannes Larsen Museet

Johannes Larsen Museet har bamsetema i vinterferien 2020, hvor der er bamseværksted med snedker Niels Brandt.

Et liv i kunstens bjørnetjeneste
27. januar 2020
Johannes Larsen Museum

Ny retrospektiv udstilling præsenterer kunstneren Niels Erik Skovballe, som i sit hjem har skabt en uudtømmelig motivverden til sin kunst.