Smagte du den lækre æblecrumble?

31. august 2018 | Johannes Larsen Museet

Museets frivillige havegruppe serverede onsdag smagsprøver på den lækreste, hjemmelavede æblecrumble ved Svanemøllen. 

Smag på køkkenhaven 2

Æblerne stammer fra Larsens have. Johannes Larsens barnebarn, Ane, og Jens Bjørn fra havegruppen kunne begge bekræfte, at smagsprøven var en udsøgt fornøjelse!

Var du ikke så heldig at smage den, så har vi fået lov at dele opskriften:

Opskrift: Verdens bedste æblecrumble a la Alice fra havegruppen:

æblecrumble

Du skal bruge 8 æbler, 1 stang vanilje, 100 gram farin, 125 gram mel, 125 gram smør.

Æblerne skrælles og snittes i både. Vaniljekorn og lidt farin blandes. Æblerne lægges i et smurt ildfast fad. Smør, farin, vanilje og mel smuldres sammen, hvorefter massen smuldres over æblerne.

Æblecrumblen bages på 180 grader i en varmluftovn i 20 minutter.

Rigtig god fornøjelse!

Næste smagedag
Jens Bjørn oplyser, at næste gang der serveres smagsprøver, så byder havegruppen på varm suppe med afgrøder fra Larsens køkkenhave. Det bliver den sidste onsdag i september og er også sidste gang, der er smagsprøver i køkkenhaven i denne omgang. 

Men så alligevel ikke helt, for i efterårsferien bliver der presset æbler, og også her, kan man få lov at smage. Læs mere om det her.

Nyheder

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019
Johannes Larsen Museet

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Også kvinder maler fugle
1. marts 2019
Johannes Larsen Museet

Fuglekikkerter købes af mænd. Men når det kommer til at bruge fugle som motiv i kunsten, er kvinderne også klar.

Berigelse af Larsen-samlingen
31. januar 2019
Johannes Larsen Museet

Johannes Larsen Museet har fået en dyrebar gave - Johannes Larsens tuschtegning af en husmår fra 1957.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019
Johannes Larsen Museet

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.