Smagte du den lækre æblecrumble?

31. august 2018 | Johannes Larsen Museet

Museets frivillige havegruppe serverede onsdag smagsprøver på den lækreste, hjemmelavede æblecrumble ved Svanemøllen. 

Smag på køkkenhaven 2

Æblerne stammer fra Larsens have. Johannes Larsens barnebarn, Ane, og Jens Bjørn fra havegruppen kunne begge bekræfte, at smagsprøven var en udsøgt fornøjelse!

Var du ikke så heldig at smage den, så har vi fået lov at dele opskriften:

Opskrift: Verdens bedste æblecrumble a la Alice fra havegruppen:

æblecrumble

Du skal bruge 8 æbler, 1 stang vanilje, 100 gram farin, 125 gram mel, 125 gram smør.

Æblerne skrælles og snittes i både. Vaniljekorn og lidt farin blandes. Æblerne lægges i et smurt ildfast fad. Smør, farin, vanilje og mel smuldres sammen, hvorefter massen smuldres over æblerne.

Æblecrumblen bages på 180 grader i en varmluftovn i 20 minutter.

Rigtig god fornøjelse!

Næste smagedag
Jens Bjørn oplyser, at næste gang der serveres smagsprøver, så byder havegruppen på varm suppe med afgrøder fra Larsens køkkenhave. Det bliver den sidste onsdag i september og er også sidste gang, der er smagsprøver i køkkenhaven i denne omgang. 

Men så alligevel ikke helt, for i efterårsferien bliver der presset æbler, og også her, kan man få lov at smage. Læs mere om det her.

Nyheder

Og nu er HAN død!
5. september 2019
Johannes Larsen Museet

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Mindeord
5. september 2019
Johannes Larsen Museet

John Olsen er død. Museets direktør Erland Porsmose har skrevet et mindeord for en stor kunstner.

Fuglekunst kan også være ballet
14. august 2019
Johannes Larsen Museet

Elever fra Den Kgl. Balletskole opfører Svanens Død og Svanernes Dans i anledning af FUGL 2019.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019
Johannes Larsen Museet

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.