Smagte du den lækre æblecrumble?

31. august 2018 | Johannes Larsen Museet

Museets frivillige havegruppe serverede onsdag smagsprøver på den lækreste, hjemmelavede æblecrumble ved Svanemøllen. 

Smag på køkkenhaven 2

Æblerne stammer fra Larsens have. Johannes Larsens barnebarn, Ane, og Jens Bjørn fra havegruppen kunne begge bekræfte, at smagsprøven var en udsøgt fornøjelse!

Var du ikke så heldig at smage den, så har vi fået lov at dele opskriften:

Opskrift: Verdens bedste æblecrumble a la Alice fra havegruppen:

æblecrumble

Du skal bruge 8 æbler, 1 stang vanilje, 100 gram farin, 125 gram mel, 125 gram smør.

Æblerne skrælles og snittes i både. Vaniljekorn og lidt farin blandes. Æblerne lægges i et smurt ildfast fad. Smør, farin, vanilje og mel smuldres sammen, hvorefter massen smuldres over æblerne.

Æblecrumblen bages på 180 grader i en varmluftovn i 20 minutter.

Rigtig god fornøjelse!

Næste smagedag
Jens Bjørn oplyser, at næste gang der serveres smagsprøver, så byder havegruppen på varm suppe med afgrøder fra Larsens køkkenhave. Det bliver den sidste onsdag i september og er også sidste gang, der er smagsprøver i køkkenhaven i denne omgang. 

Men så alligevel ikke helt, for i efterårsferien bliver der presset æbler, og også her, kan man få lov at smage. Læs mere om det her.

Nyheder

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019
Johannes Larsen Museet

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!

Ung kunst i Kerteminde
30. oktober 2019
Johannes Larsen Museet

Unge står bag store kunstværker i Kerteminde by.

Fugle fra samlingen frem i lyset
25. oktober 2019
Johannes Larsen Museet

I anledning af udstillingen Fugl 2019 har vi fundet udvalgte fugleværker fra museets samling frem.

Sådan skal en fugl danses
21. oktober 2019
Johannes Larsen Museet

Balletdansere fra Den Kgl. Balletskole i Odense optrådte med fugleballet for børn og unge fra Kerteminde.