Efterlysning: Gammel bænk til udstillingen ”Haven ved Havet”

13. februar 2017 | Johannes Larsen Museet

Hele 2017 lægger Johannes Larsen Museet op til en storstilet fejring af 150-året af Johannes Larsen fødsel. Forårets og sommerens jubilæumsudstilling åbner 1. april og har overskriften ”Haven ved Havet”. Med udstillingen sætter museet fokus på kunstnerhaven som socialt rum og motiv med udgangspunkt i kunstnerparret Alhed og Johannes Larsens have på Møllebakken i Kerteminde med udblik til Anna og Fritz Sybergs have ved Pilegården blot en lille kilometer derfra.

I forbindelse med udstillingen vil vi gerne lave en dialog mellem ude og inde. Derfor tager vi en lille bid af haven med ind i udstillingen, bl.a. med et æbletræ og tomatplanter samt et havebord og et par havebænke. Planter og bord har vi allerede, men desværre har vi ikke haft held til at finde en havebænk, som ligner den. Klik på billedet herover af Franz med katten for at se, hvad vi søger. Motivet er fra Pilegårdens have:

Fritz Syberg: Franz med katten, 1923-24. Olie på lærred, 145 x 115 cm (privateje, deponeret på Johannes Larsen Museet). Her ser vi Fritz Sybergs søn, Franz, siddende på den nærmest ikoniske bænk, alt imens han kæler med katten, der ligger og nyder tilværelsen i hans skød. Det er en lignende bænk – og allerhelst to – vi meget gerne vil have til udstillingen. Så hvis du har en bænk stående, kontakt da meget gerne Johannes Larsen Museet på 65 32 11 77 eller johanneslarsenmuseet@ostfynsmuseer.dk

På forhånd tak for hjælpen.

Nyheder

120 unge i tegne-mekka
21. februar 2017
Johannes Larsen Museet

DM i tegning on tour lagde vejen forbi Johannes Larsen Museet til store-tegne-dag for 120 elever fra Fyn.

Efterlysning: Gammel bænk til udstillingen ”Haven ved Havet”
13. februar 2017
Johannes Larsen Museet

Kan du hjælpe os?

Hyggelig vinterferie på Johannes Larsen Museet
9. februar 2017
Johannes Larsen Museet

Lav fuglegrafik, tag på skattejagt, mal på sten, kom på omvisning og meget mere i vinterferien.

Nyt værk fra PAX til museet
30. januar 2017
Johannes Larsen Museet

En fin, lille tuschtegning fra 1955 giver indblik i, hvor PAX-samlingen på Johannes Larsen Museet kommer fra.